Henrikke Helland har høye forventninger til sin nye sjef, samtidig har hun gjort det klart at Klubb2 ikke liker hvordan Sandnes har håndtert de lokale forhandlingene i Egmont Publishing. Foto: Birgit Dannenberg
Henrikke Helland har høye forventninger til sin nye sjef, samtidig har hun gjort det klart at Klubb2 ikke liker hvordan Sandnes har håndtert de lokale forhandlingene i Egmont Publishing. Foto: Birgit Dannenberg

Spent på ny TV 2-sjef

Den beste kandidaten fikk jobben, mener klubbleder i TV 2s redaksjonsklubb.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i dag ble det kjent at Egmont Publishings sjef i Norge, Olav T. Sandnes er ansatt som ny TV 2-sjef. Leder Henrikke Helland i Klubb2 sier at det var den beste kandidaten som fikk jobben. Sånn sett, sier hun, er de ansatte fornøyd med ansettelsen.

Tirsdag møtte hun Sandnes og fikk høre om hans ambisjoner. Helland forteller at det han presenterte virket tillitsvekkende og er derfor positiv til Sandnes’ inntreden.

Teknologien

- Han har et teknologifokus vi ser som tjenelig. Vår utfordring i dag er å få til nye inntektsstrømmer utover linjært TV. Vi har utfordringer på det området. Med Sandnes på toppen tror jeg det vil kunne bli veldig konstruktivt.

Olav T. Sandnes er ny sjef i TV 2. Foto: TV 2.

Sandnes er økonom av bakgrunn og stiller dermed ikke med den redaksjonelle bakgrunnen som de to siste sjefene i TV-selskapet har hatt. Det tror Helland ikke vil by på problemer, da TV 2 er rigget på en slik måte at det er god kompetanse blant redaktørene i systemet og ellers i ledergruppen.

- Han har gode støttespillere å lene seg på, så der har vi ikke de store bekymringene. Det er viktigere at han forstår medieuniverset og den stadige utviklingen i bransjen.

Konflikt

I Egmont Publishing ble lokalavtalen sagt opp i sommer. Siden er både NJ og MBL hentet inn for å forhandle fram en løsning. Dette er ikke i havn.

Helland forteller at de tok dette opp med Sandnes og har sagt at dette er svært uheldig og at dette er noe Klubb2 ikke synes noe om. Den nye sjefen har fått klar beskjed om at han kommer til en bedrift hvor fagforeningen står sterkt og er vant til gjensidig respekt.

- Alt fram til de lokale forhandlingene har vært et glansbilde. Han har fått gode skussmål for et godt lederskap.

Powered by Labrador CMS