En domstol i Kairo konkluderte mandag med at kvinnene hadde krenket offentlig moral.
En domstol i Kairo konkluderte mandag med at kvinnene hadde krenket offentlig moral.

Kvinnelige influensere dømt til fengsel i Egypt

Krenket offentlig moral.

Publisert Sist oppdatert

Fem kvinnelige egyptiske influensere er dømt til to års fengsel for å ha krenket offentlig moral. Menneskerettighetsforkjemper er bekymret for utviklingen.

Dommene mot Haneen Hossam, Mowada al-Adham og tre andre kvinner kom etter at de har delt videoer på appen Tiktok.

En domstol i Kairo konkluderte mandag med at kvinnene hadde krenket offentlig moral og ila dem bøter tilsvarende opptil 200.000 kroner hver – i tillegg til fengselsstraffene.

Hossam ble pågrepet etter å ha oppfordret jenter til å tjene penger ved å samarbeide med henne på appen, mens Adham ble senere pågrepet for å publisert sarkastiske videoer på Tiktok og Instagram.

Dommene synliggjør et sosialt skille i det muslimske landet, knyttet til hva som utgjør individuelle friheter og sosiale normer.

Menneskerettighetsadvokat Tarek al-Awadi mener pågripelsene av kjente influensere viser hvordan det egyptiske samfunnet strever med innvirkning den teknologiske utviklingen har på samfunnet.

– Uansett hva man mener om innholdet jentene lager, kan det ikke være grunn nok til å bli fengslet, sier al-Awadi, som påpeker at dommene fortsatt kan bli anket videre opp i det egyptiske rettssystemet.

Powered by Labrador CMS