Øyvind Henriksen går fra EiendomsWatch til stillingen som nyhetsredaktør for alle de norske publikasjonene til Watch Media.
Øyvind Henriksen går fra EiendomsWatch til stillingen som nyhetsredaktør for alle de norske publikasjonene til Watch Media.

Mediefolk:

Øyvind Henriksen får ansvaret for Watch Medias aviser i Norge

Ansettes i en nyopprettet stilling.

Publisert Sist oppdatert

Watch Media har ansatt Øyvind Henriksen i en nyopprettet stilling som nyhetsredaktør, skriver selskapet i en pressemelding. Henriksen overtar med dette det redaksjonelle ansvaret for alle Watch Medias nettaviser i Norge.

– Vi er veldig glade for å få Øyvind på plass i denne jobben. Vi ønsker å vokse videre i Norge, og vi har allerede vokst til en størrelse der vi mener det var riktig med en slik stilling i Oslo, sier internasjonal redaktør i Watch Medier, Rasmus Emborg, i pressemeldingen.

– I Danmark har vi nå landets største næringslivsredaksjon i Watch Medier med 16 bransjeaviser. Vi ser at modellen vår også fungerer godt i Norge. Øyvind er en sterk redaksjonell leder. Han har god forståelse for vårt konsept, og han brenner for redaksjonell utvikling. Med ham i spissen gleder vi oss til videre vekst, fortsetter Emborg.

Henriksen har det siste året vært redaktør for EiendomsWatch. Hans første oppgaver blir å finne en erstatter for seg selv.

– Jeg gleder meg veldig til å gå løs på arbeidet med å bygge Watch Media videre i Norge. Våre eiere har store ambisjoner på våre vegne, og jeg er sikker på at vi har noen svært spennende år foran oss, sier Henriksen – og legger til:

– Jeg er overbevist om at det kan skapes svært mye god journalistikk når journalistene får tid og anledning til å jobbe med en bransje over tid. Vi ser allerede hvordan våre journalister har klart å opparbeide seg verdifulle kildenettverk som gir dem en unik tilgang til informasjon fra bransjene de dekker.

Før han kom til Watch Media, jobbet Henriksen som redaktør for E24+ og Dine Penger. Han jobbet i nær 15 år i ulike stillinger i E24 før han meldte overgang til Watch Media våren 2021. Henriksen er utdannet journalist og har i tillegg en MBA i økonomisk styring og ledelse fra Handelshøyskolen i Bergen.

Watch Medias har i dag tre nettaviser i Norge, og har varslet at ytterligere to nye aviser er på vei i år. Selskapet eies av danske JP/Politikens Hus.

Powered by Labrador CMS