Lars Heltne, Linda Sandvik og Harald Amdal har allerede startet i ny jobb hos EnergiWatch.
Lars Heltne, Linda Sandvik og Harald Amdal har allerede startet i ny jobb hos EnergiWatch.

Mediefolk:

EnergiWatch ansetter sine første tre journalister i Norge

Linda Sandvik, Harald Amdal og Lars Heltne er nysatsingens første ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Den norske utgaven EnergiWatch har ansatt sine første journalister. Linda Sandvik, Harald Amdal og Lars Heltne har allerede startet opp i den nye nettavisen. Det skriver avisen selv i en pressemelding.

Når EnergiWatch lanseres denne høsten, vil det være den fjerde bransjeavisen danske Watch Media har lansert i Norge, sammen med FinansWatch, AdvokatWatch og EiendomsWatch.

– Vi har fått på plass et godt team med dyktige journalister som er klare for å stille kritiske undersøkende spørsmål til energibransjen, sier redaktør Anders Lie Brenna om nyansettelsene.

Ifølge pressemeldingen forteller han at det vil bli ansatt flere journalister i avisen.

– Norge og Europa trenger mer og bedre energijournalistikk for å håndtere strømkrisen i Norge og energikrisen i Europa. Vi i EnergiWatch skal gjøre det vi kan for å belyse både utfordringer og muligheter for menneskene og bedriftene i energibransjen slik at Norge og Europa kommer seg best mulig gjennom krisen, sier Anders Lie Brenna.

Linda Sandvik har erfaring fra Teknisk Ukeblad og Vesterålen Online. Hun har allerede gjort seg bemerket med å avdekke at NTB hadde en feil i sin daglige strømprisrobot, heter det i pressemeldingen.

Harald Amdalhar tidligere jobbet som frilanser og universitetslektor i journalistikk ved OsloMet og Høyskolen Kristiania. Han har vunnet Fritt Ords pris for Tysfjordsaken i 2018, og før han begynte i EnergiWatch jobbet han med en BBC-dokumentar om Tysfjordsaken, ifølge pressemeldingen.

Lars Heltne kommer fra Likestillings- og diskrimineringsombudet. Han har tidligere jobbet med næringslivs- og samfunnsjournalistikk i DN, Aftenposten og NTB.

Powered by Labrador CMS