Redaktør Erik Waatland er nå eneeier av bransjenettstedet Medier24.
Redaktør Erik Waatland er nå eneeier av bransjenettstedet Medier24.

Erik Waatland blir eneeier i Medier24, og tar over som styreleder

Jakter på nytt styre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Redaktør og daglig leder Erik Waatland har kjøpt aksjeposten til avtroppende styreleder Nina Refseth i Medier24. Refseth hadde en eierandel på fem prosent i Medier24.

Dermed kjøper Waatland seg opp fra 95 prosent til å bli eneeier av medie-nettavisa, gjennom selskapet Blautmyr AS.

– Jeg har ståltro på Medier24 som den største nettavisa for medienyheter i Norge, og til tross for at vi har opplevd en tøff økonomisk periode under koronakrisa, har det redaksjonelle vært et eventyr, med økte lesertall. Jeg har såpass troen at jeg har kjøpt hele selskapet, sier Waatland til Journalisten.

Journalisten har tidligere fortalt at kommersiell leder Julie Hansson Tangen og avtroppende redaksjonssjef Eira Lie Jor har solgt sine aksjeposter til Waatland.

De to ansatte eide henholdsvis 13,1 prosent og 2,6 prosent av aksjene i selskapet.

Før jul ble det kjent at Teknisk Ukeblad Media AS hadde solgt hele sin aksjebeholdning på 44,1 prosent i Medier24 til Waatland.

Waatland opplyser at han selv tar over som styreleder til etter sommeren, og at han er på jakt etter et nytt styre.

– Jeg vil takke Nina Refseth for en solid jobb disse årene. Nå er jeg aktivt ute og søker etter nytt styre. Jeg ønsker meg en solid styreleder og et styre som kan utfordre meg både redaksjonelt, kommersielt, på personale og innovasjon. Prosessen er allerede i gang, sier Waatland.

Powered by Labrador CMS