Høyre-leder og tidligere statsminister Erna Solberg synes ikke grunnlaget for å vurdere sensur av russiske medier er godt nok.
Høyre-leder og tidligere statsminister Erna Solberg synes ikke grunnlaget for å vurdere sensur av russiske medier er godt nok.

Erna Solberg ber regjeringen forklare seg om russiske medier

– Vi etterlyser først og fremst informasjon.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen vil ikke sensurere russiske kanaler. Den avgjørelsen vil Høyre-leder Erna Solberg (H) ha en bedre forklaring på.

– Vi etterlyser først og fremst informasjon slik at vi kan vurdere om vi er enige med regjeringen eller ikke, sier Solberg til Nettavisen.

Tidligere denne uken ble det kjent at regjeringen ikke følger EUs sanksjoner når det gjelder sensur av de russiske propagandakanalene RT og Sputnik.

I et skriftlig spørsmål ber Høyres partileder statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) begrunne avgjørelsen bedre.

– Ytringsfriheten står og skal stå sterkt i Norge. Men det kan fremstå som paradoksalt dersom statlig russisk krigspropaganda skulle ha et sterkere rettsvern enn for eksempel reklame for livssyn eller norske politiske partier på TV, skriver Solberg i spørsmålet sitt.

Til Nettavisen sier hun at statsministeren bør offentliggjøre de juridiske vurderingene, ikke bare komme med en generell henvisning i en redegjørelse.

Powered by Labrador CMS