Mediefolk:

Nils Martin Silvola (t.v) og Eskil Wie Furunes vil begge være på plass i Journalisten i løpet av årets første måneder. Foto: Privat / Adrian Nielsen/Universitas
Nils Martin Silvola (t.v) og Eskil Wie Furunes vil begge være på plass i Journalisten i løpet av årets første måneder. Foto: Privat / Adrian Nielsen/Universitas

Journalisten ansetter fra NRK og Khrono

Eskil Wie Furunes og Nils Martin Silvola starter i Journalisten.

Publisert Sist oppdatert

Eskil Wie Furunes og Nils Martin Silvola er ansatt som journalister i Journalisten. Furunes er i dag ansatt i NRK Finnmark, og skal starte i en fast stilling i fagbladet til våren.

Han erstatter da Glenn Slydal Johansen.

– Journalistikk om journalistikk er viktig. En av grunnpilarene i Vær varsom-plakaten er jo å være kritiske til det vi selv gjør, sier Furunes om hvorfor han har takket ja til jobben i Journalisten.

Han har tidligere hatt lyst til å jobbe i Journalisten, og timingen var nå perfekt, forteller han.

– Det er ekstra spennende nå på grunn av nyhetskonkurransen med spesielt Medier24.

– Spennende med konkurranse

Han sier at han gleder seg til å reise rundt til redaksjoner og se hvilke påfunn de har.

– Min erfaring er at det er hundrevis av fantastiske små journalistiske ideer i hver redaksjon der ute.

Furunes mener det er viktig at Journalisten skriver om hvilke vurderinger mediene gjør når de lager journalistikk.

– De diskusjonene som foregår på et overleveringsmøte i et mediehus er helt fantastiske. Før jeg gikk inn i journalistikken, syns jeg det var veldig interessant å lese referatene fra 10.45-møtene til VG som de selv offentliggjorde.

Jobbet i NRK og VG

Furunes har jobbet i NRK Finnmark siden august 2017, og sier han setter stor pris på at NRK Finnmark ga han sjansen den gangen.

– Jeg har lært utrolig mye av kollegaene mine her. Det har vært en fantastisk arbeidsplass. Jeg anbefaler alle å jobbe i NRK Finnmark.

Før han startet i NRK, jobbet han som fotojournalist og bildesjef i ulike vikariater i VG. Han har også hatt ulike jobber i studentavisa Universitas, blant annet som utenriksredaktør.

Furunes har i tillegg jobbet i iTromsø og Rana Blad, og var ferdigutdanna fotojournalist fra Oslomet (tidligere HiOA) i 2016.

Laget avis som 8-åring

Nils Martin Silvola har blitt ansatt i et vikariat i Journalisten, og skal erstatte en av journalistene som skal ut i foreldrepermisjon. Han har fram til nå jobbet i universitets- og høgskoleavisa Khrono.

– Jeg gleder meg til å komme i gang og følge enda tettere med på en bransje jeg har fulgt med på lenge og har en nerdete interesse for, sier Silvola.

Han har siden 8-9 års alderen vært interessert i journalistikken, da han selv lagde avis.

– Jeg sneik meg til å trykke opp egne aviser på kopimaskinen på barneskolen. Den ene avisa het «Power». Jeg vet ikke hvorfor, det kan være at det var et av de første engelske ordene jeg lærte. Tror ikke den var så maktkritisk, den hadde mest overflatisk stoff, dessverre.

I tillegg til Khrono, har Silvola jobbet i nettavisa Uniforum som også dekker universitet- og høgksolesektoren. Han har tidligere jobbet som kulturjournalist i Dagbladet, journalist i ABC Nyheter, og som sommervikar i NRK P3.

Silvola var ferdig ved journalistutdannelsen ved Oslomet i 2016, og har også en bachelorgrad i filmvitenskap fra NTNU.

Han er spesielt interessert i å skrive om presseetikk, noe han mener er viktig stoff som det er økende interesse for.

– Folk har sterke meninger og er interessert i de etiske vurderingene som blir gjort i de ulike sakene, både i og utenfor bransjen.

Powered by Labrador CMS