Espen Skagen har vært prosjektleder for NRK P3 Gaming i Trondheim.
Espen Skagen har vært prosjektleder for NRK P3 Gaming i Trondheim.

P3 Gaming legger ned etter ett år: – Stort nederlag

Sender sin siste sending fredag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

NRK P3 Gaming har fredag ettermiddag sin aller siste direktesending, melder NRK P3 selv fredag kveld. Redaksjonen ble startet opp som et pilotprosjekt i fjor, men legges nå ned etter litt over ett år.

– Det er kjempetrist at vi skal legges ned, og at det er slutt på innholdet som redaksjonen og jeg brenner for. Spill er viktig for oss, så dette føles som et stort nederlag, sier prosjektleder Espen Skagen til P3.

Fra klokken 14.00 til 20.00 fredag kommer redaksjonen til å ha direktesending på Twitch i sitt siste farvel med følgerne.

– Vi synes det er tungt å ta farvel til publikum. Dette er forferdelig trist, sier programleder Mikkel Løwe.

Programsjef Ida Kvissel i NRK Viten varsler at de vil fortsatt satse på gaming, men at de vil endre kursen.

– Vi vil ha innholdet tilbake på egne plattformer. Det betyr ikke at vi ikke bryr oss om målgruppa, men vi kommer ikke til å benytte oss av denne formen som vi har gjort til nå, sier hun til egen kanal.

Tidligere i år omtalte Journalisten satsingen fra NRK P3 i en sak om hvordan etablerte medier kan dekke fenomenene gaming og e-sport.

– Jeg tror at hvis en redaksjon vil jobbe med gaming, så vil de stille sterkt hvis de kan mye om det og hvilke plattformer gamere bruker, sa Skagen til Journalisten den gang.

– Det er i gaming som i fotball, andre idretter og hobbyer. Det er både positive og negative historier å fortelle. Det er superviktig at det kommer frem positive fortellinger også, fordi gaming kommer til å være viktig for mange generasjoner fremover, sa han også.

Nå er det foreløpig slutt på akkurat denne satsingen i NRK P3.

Powered by Labrador CMS