Kolleger bekrefter overtramp

Flere ansatte ved Stord sjukehus mener mediene gikk over streken i dekningen av flyulykken på Stord tidligere i høst.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Informasjonsansvarlig og direktør for pasientservice ved Helse Fonna, Arvid Grimstvedt, støtter forslaget fra Bergen Journalistlag om et debattmøte om forholdet mellom informasjonsmedarbeidere og mediene. Grimstvedt mener det kan bidra til å styrke samarbeidet mellom journalister og innsatspersonale ved ulykker.

Seksjonsleder Eivind Gravdal ved Stord sjukehus retter kritikk mot enkelte journalister, som han hevder kamuflerte seg som pårørende etter flyhavariet på Stord flyplass i oktober. Han får støtte fra kolleger ved sykehuset.

Etisk kritikkverdig

På bakgrunn av henvendelsen fra Journalisten har Arvid Grimstvedt dobbeltsjekket Gravdals uttalelser med andre ansatte som var til stede på Stord sjukehus etter flyulykken.

– Flere mener at alt ikke foregikk like renhårig fra medienes side, og at det var på sin plass med kritiske bemerkninger. De som opplevde situasjonene fra vår side mener at det fant sted en del ting som var nokså etisk kritikkverdig, sier Grimstvedt.

Avhengighetsforhold

Han mener at det nettopp på denne bakgrunnen kan være viktig med et debattmøte om temaet, i regi av Bergen Journalistlag.

– Vi har forståelse og respekt for at mediene har en jobb å gjøre. Trykket kan jo bli vesentlig større for oss, hvis ikke mediene får ut, og formidler, informasjon. Vi ser åpenbart det, og vi har på sett og vis et avhengighetsforhold til hverandre. Vi har alle en jobb å gjøre, og vi må ta hensyn til hverandre på en vettug måte, sier Grimstvedt.

Powered by Labrador CMS