Facebook trapper opp med flere tiltak for å unngå at plattformen blir misbrukt til å påvirke velgere og spre desinformasjon i forbindelse med valget i USA neste år. Foto: Thibault Camus/ AP/ NTB scanpix

Ny rapport: «Tsunami av politisk desinformasjon»

Facebook vil stanse misbruk før valget neste år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nettgiganten Facebook vil sikre folkevalgtes profiler, merke politisk ståsted og innføre faktasjekking i forkant av presidentvalget neste år.

I et skriv til investorene i Facebook torsdag la administrerende direktør Mark Zuckerberg fram selskapets planer for unngå utenlandsk innblanding og desinformasjon på plattformen deres i forkant av valget neste år.

Etter skandalen med innblandingen fra analyseselskapet Cambridge Analytica etter forrige valg har selskapet varslet at de vil ta grep før årets valg. Tidligere i høst sa Zuckerberg at Facebook har et ansvar for å stanse misbruk og valginnblanding.

– Tiltakene inkluderer bedre å sikre brukerkontoene til folkevalgte, angi eierskap til politiske sider, og innføre tydeligere faktasjekking, skrev selskapet til investorene.

En analyse av aktivistnettverket Avaaz av 100 nyhetsartikler som gikk viralt på Facebook i de ti første månedene i år, avdekket at politisk tonede, falske nyheter fikk over 158 millioner visninger.

I rapporten kaller nettverket forekomsten som en «tsunami av politisk desinformasjon» til Facebooks brukere.

Facebook har vært under press for å forbedre hvordan selskapet oppdager innblanding og feilinformasjon, samt å granske politiske annonser. I midten av november, vil et system som gjør det klart når informasjon kommer fra statskontrollerte medier, trappes opp.

Powered by Labrador CMS