Mediefolk:

– Det blir fint å få kontakt med folk utafor «mediebobla» som vi lever i, sier Kristine Lindebø om å slutte i Journalisten.
– Det blir fint å få kontakt med folk utafor «mediebobla» som vi lever i, sier Kristine Lindebø om å slutte i Journalisten.

Kristine Lindebø blir reportasjeleder i VOL:
– Å få jobbe med reportasje og foto på heltid er en drøm jeg har hatt lenge

Slutter i Journalisten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalistens journalist Kristine Lindebø begynner i mars i ny jobb i Vesterålen Online (VOL) som reportasjeleder.

Hun slutter derfor i Journalisten, hvor hun har jobba i tre år ved årsskiftet.

Lindebø skal stort sett lage featurereportasjer og ta bilder, men også veilede andre journalister i reportasje- og fotoarbeid. I tillegg vil hun bli en del av avisas ledergruppe.

– Jeg har lyst til å møte folk og fortelle deres historier. Å få jobbe med reportasje og foto på heltid er en drøm jeg har hatt lenge, og er grunnen til at jeg ønska å bli journalist før jeg starta på journalistutdanninga i Bodø, sier hun.

Flytter «hjem»

Lindebø er utdanna journalist fra Nord universitet (2007-2009) og fotojournalist fra Oslo Met (2011-2014). Før hun starta i Journalisten, hadde hun vært frilansjournalist- og fotograf, jobba kortere perioder i Vårt Land og Klar Tale, og som sommervikar i ulike redaksjoner.

VOL holder til på Sortland i Vesterålen, mens Lindebø kommer fra nabokommunen Lødingen, og flytter derfor nesten «hjem» etter 13 år. Hun har tidligere jobba i VOL, som sommervikar, og som morgenvakt fra frilanskontoret i Oslo.

Lindebø har også vært i VOLs lokaler som Journalisten-journalist, da hun for et par år siden laget en reportasjeserie om mediemangfoldet i Vesterålen.

– Jeg er veldig takknemlig for muligheten jeg får til å være med på å utvikle foto- og reportasjearbeidet i avisa, sier hun og legger til:

– Det tiltaler meg veldig å jobbe i en lokalavis som har reportasje og foto som en av sine satsingsområder.

Snakke med «vanlige folk»

Lindebø er i dag den i Journalisten som har vært ansatt i fagbladet lengst. Hun har i sin tid i i Journalisten vært spesielt opptatt av å dekke fotojournalistikk, med for eksempel spalta «Bildet».

– Akkurat nå har vi mye spennende på gang i Journalisten. Jeg skulle ønske jeg kunne være to steder samtidig, sier hun om å slutte i fagbladet.

I Journalisten-jobben har hun møtt mange inspirerende journalister og redaktører, og har lært masse, forteller hun. Lindebø gleder seg likevel til å snakke med «vanlige folk».

– Det blir fint å få kontakt med folk utafor «mediebobla» som vi lever i. Å skrive om det som opptar folk flest.

– Vil bli savnet

Journalistens redaktør Roger Aarli-Grøndalen sier det kun er én måte å unngå å miste flinke folk - å la være å ansette dem.

– Men jeg anser ikke det å ansette middelmådige journalister som en god strategi for at vi skal beholde dem i all evighet. Flinke folk får tilbud om gode jobber også andre steder. Det må vi bare leve med, sier han og legger til:

– Kristine vil bli savnet. Hun har bidratt med veldig mye disse tre årene. Hennes arbeid med å løfte dekningen av fotojournalistikken har gitt oss mye ros – og det blir ikke lett å følge opp dette engasjementet.

Han sier videre at Lindebø i hennes tid i Journalisten har vist at hun kan jobbe med store, tunge og omfattende saker over tid, uten å gi opp.

– Mest sannsynlig har vi ikke publisert de beste sakene til Kristine ennå. Så følg med utfor høsten, avslutter han.

Powered by Labrador CMS