Filter Nyheter og ansvarlig redaktør Harald S. Klungtveit lanserte tirsdag kveld Filter X. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Filter Nyheter og ansvarlig redaktør Harald S. Klungtveit lanserte tirsdag kveld Filter X. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Lanserer Filter X – eget nettsted om politisk ekstremisme og netthat

Nylansering fra Filter Nyheter.

Publisert

Tirsdag kveld lanserte Filter Nyheter sitt nye nettsted. Det har fått navnet Filter X.

– Vi har omsider samlet ekstremisme-stoffet vårt på et eget nettsted – tenkte det var riktig tidspunkt, skriver ansvarlig redaktør Harald S. Klungtveit på Facebook.

– Her er mye høyrerelevant back-katalog også. Håper å kunne bygge ut litt etter hvert med notiser om internasjonale hendelser og flere bakgrunnsartikler, fortsetter han.

Skjermdump fra Filter X
Skjermdump fra Filter X

Overfor Journalisten utdyper Klungtveit:

– Jeg tror det har blitt tydelig for enda flere lesere de siste dagene hvorfor vi i Filter lenge har prioritert å gjøre løpende undersøkelser rundt høyreekstremisme, netthat og tilstøtende temaer. Det er ikke noen annen norsk redaksjon som gjør det på akkurat denne måten i dag, så vi tenkte det var på tide å få ut fingeren med et eget nettsted.

Han legger til:

– Planen foreløpig er å supplere den undersøkende journalistikken vi uansett gjør i Filter Nyheter med enkelte ekstra nyhetsmeldinger og faktaflak etter evne. På lengre sikt ser vi på å formalisere samarbeid med andre og å eventuelt få nok crowdfunding eller andre midler til at man kan gjøre selvstendig graving og formidling der.

Prosjektet har så langt mottatt støtte fra Fritt Ord.