Tidligere toppalpinist Lasse Kjus reagerer blant annet på at Finansavisen har brukt dette bildet i et forsideoppslag om Tide forsikring 19. november i fjor. Bildet er fra 2011, da alpinlandslaget deltok på sykkelstafett for Støtteforeningen for kreftsyke barn.

Nå skal PFU behandle Lasse Kjus’ klage mot Finansavisen

Reagerer på bildebruk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalisten har tidligere omtalt PFU-klagen til Lasse Kjus.

Den tidligere toppalpinisten reagerer på Finansavisens bildebruk, bildetekster og titler i forbindelse med saker om Tide Forsikring, der han er tiende største aksjonær:

– Det er blitt en gjenganger at når Finansavisen skriver om Tide, blir artiklene illustrert med bilder av undertegnede, til tross for at jeg ikke har noe med disse sakene å gjøre, utover å eie 2,5 prosent av aksjene i selskapet, skriver Kjus i klagen datert 22. november.

– Vi mener bildebruk ikke skal kunne bestemmes etter ønske fra investorer, svarte Finansavisen-redaktør Steinar Grini da Journalisten omtalte klagen i desember.

Kjus mener det foreligger brudd på Vær varsom-plakatens punkter 3.2, 4.1, 4.4, 4.10, 4.12 og 4.14.

– Den eneste plausible grunnen til at Finansavisen bruker disse bildene, er at jeg etter en lang toppidrettskarriere er kjent for mange nordmenn. Det gjør at mitt navn og bilde har kommersiell verdi for Finansavisen. Finansavisen misbruker bildene av meg for økonomisk vinning, for å trekke oppmerksomhet til artiklene, skriver Kjus.

Klagen vil bli behandlet av Pressens Faglige Utvalg (PFU) førstkommende onsdag.

På grunn av fare for koronasmitte, vil møtet bli avholdt som videokonferanse.

På møtet skal PFU også ta stilling til disse sakene:

Powered by Labrador CMS