Er ferdig med Finnmark Dagblad

Else M. Lundal ønsket ingen markering av sin siste dag på Honningsvågkontoret til Finnmark Dagblad. Hun sluttet etter at styret vedtok å legge ned lokalkontoret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

At hun sluttet som journalist på Honningsvågkontoret var ingenting å skrive om i avisa, mener Else M. Lundal. Hun takket også nei til en markering av siste arbeidsdag i Finnmark Dagblad. Lundal slutter fordi styret i avisen vedtok å nedlegge lokalkontoret.

– Det kan hende vi tar noe senere. Kanskje gode kolleger lager en markering, sier Lundal.

Nedleggelsen ikke avgjort

Etter press fra blant annet redaksjonsklubben, innrømmet avisstyret at vedtaket om å legge ned lokalkontoret i Honningsvåg var ulovlig. Saken skal opp igjen i november, men Lundal har i mellomtiden fått seg ny jobb. Snart begynner hun som lærer ved Nordkapp maritime fagskole og videregående skole, der hun skal undervise i norsk og engelsk. Det er en jobb hun var ønsket i, men først valgte å ikke søke. Da styret i Finnmark Dagblad brått og overraskende vedtok å legge ned Honningsvågkontoret sto lærerstillingen fortsatt ubesatt.

– Redningen var jobbtilbudet, sier Lundal på telefon fra Haugesund, der hun ferierer.

Sterkt lokalt engasjement

Men etter ti år som fast ansatt journalist og to år som frilanser har det ikke helt gått opp for Lundal at hun har sluttet som journalist. Til Radio Nordkapp sier Lundal at hun fortsatt tenker saker. Det har ikke helt har gått opp for henne at hun ikke lenger skal være journalist.

Lokalradioen fulgte opp avskjedsintervjuet med en sak om hvordan kommunen takket Lundal av på ordførerens kontor fredag. Også Finnmarksposten var til stede for å dekke kommunens takk til journalisten de kjempet for å beholde i Honningsvåg og i avisa. Som Journalisten har skrevet var det lokale engasjementet sterkt for at stedet skulle beholde lokalkontoret.

– Andre kan takke deg av, og andre kan omtale at du slutter. Er det er demonstrasjon overfor Finnmark Dagblad at du ikke ønsket avisa skal gjøre noen av delene?

– Det er ikke demonstrativt, men jeg føler meg litt ferdig med Finnmark Dagblad. Det har vært så mye styr rundt meg. Det sa jeg til Radio Nordkapp også, men de ville nå lage noe. Og det er jo her lokalt engasjementet har vært stort med støtte og den spontane sms-aksjonen, svarer Lundal.

Powered by Labrador CMS