Kritiserer Finnmark Dagblads valgkampdekning

Kommunevalget i Hammerfest bød på store stemmevandringer. Likevel er det valgets store vinner som kritiserer lokalavisas dekning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Arbeiderpartiet gikk tilbake hele 16,7 prosentpoeng ved kommunevalget i Hammerfest, mens Høyre gikk fram 8,2. Men taperen sier seg svært fornøyd med Finnmark Dagblads valgkampdekning, mens vinneren er nådeløs i sin kritikk av avisen.

Helt ukritisk dekning

– Finnmark Dagblads redaktør har vært veldig passiv, og avisens dekning av valgkampen har vært tilfeldig og ustrukturert. Det mest betenkelige er likevel at den kritiske dekningen har manglet helt. Alle partiene, inklusive mitt eget parti Høyre, har kunnet bruke avisen som mikrofonstativ uten å få noen kritiske spørsmål, sier Raymond Robertsen, Høyres ordførerkandidat i Hammerfest. Han tilføyer:

– Det positive i dette er at avisen i hvert fall har opptrådt upartisk og sluppet til alle.

Politiker med agenda

Redaktør i Finnmark Dagblad er tidligere Skup-leder Kåre M. Hansen. Han sier seg helt uenig i kritikken fra Robertsen.

– Politikere har ofte en agenda generelt, og i dette tilfellet spesielt. Vi har ikke vært villige til å gjøre de grepene han har ønsket, så han er neppe særlig fornøyd med oss, sier Hansen.

Han opplyser at FD har dekket valgkampen i de ti kommunene i Vest-Finnmark ved å finne fram til mulige stridsspørsmål og ved å presentere ordførerkandidater og utfordrere. I tillegg har de sluppet til «mannen i gata», mens avisens redaktører har skrevet daglige analyser.

– For en relativt liten redaksjon har dette vært et tøft og ressurskrevende løp, men jeg synes vi har greid oss bra. Og en kritikk som kommer fra lokale partiledere vet jeg ikke om jeg vil legge så stor vekt på. Spesielt når tilbakemeldingen vi har fått fra leserne har vært gjennomgående positiv, sier Hansen.

Powered by Labrador CMS