Redaktøren frykter svekket avis

– Vi er blitt pålagt å levere stoff til Finnmark Dagblad. Detaljene er ikke klare, men det er ingen tvil om at det vil svekke oss, sier Finnmarkspostens redaktør Peer-Einar Pedersen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Styret til ukeavisa Finnmarksposten har pålagt sin egen redaktør å levere stoff til Finnmark Dagblad. Sistnevnte har uttrykt ønske om en daglig oppslagssak, en ukentlig kultursak og et par månedlige lørdagssaker, men FDs redaktør Kåre M. Hansen har presisert at dette er et forhandlingstema.

Mens Pedersen er klar på at dette, selv med økonomisk kompensasjon, vil innebære en svekkelse av Finnmarksposten, tilbakeviser Hansen og FDs disponent Ola Finseth dette.

Enmannsstyre

Samtidig har Finseth – som i ensom majestet utgjør styret i Finnmarksposten – gitt uttrykk for at han betrakter de redaksjonelle ressurskonsekvensene av stoffutvekslingsavtalen som et «internt anliggende for Finnmarksposten», som han ikke ønsker å legge seg oppi.

«Merkelig»

– Som redaktør synes jeg den uttalelsen blir litt merkelig, men utover det ønsker jeg ikke å kommentere denne saken. Jeg har fortsatt ferie, og foretrekker å vente med en eventuell uttalelse inntil vi vet mer konkret hva stoffutvekslingsavtalen vil innebære, sier Peer-Einar Pedersen.

Powered by Labrador CMS