Erik Ødegaard ser seg ferdig med saken han klaget inn til Pressen Faglig Utvalg.
Erik Ødegaard ser seg ferdig med saken han klaget inn til Pressen Faglig Utvalg.

Ødegaard tar ikke PFU-saken videre

Stusser på at det ikke blir reagert på faktafeil.

Publisert Sist oppdatert

Hans Erik Ødegaard setter strek for prosessen rundt VGs dekning av sønnen Martins overgang fra Strømsgodset til Real Madrid.

Onsdag slo Pressens Faglige Utvalg (PFU) fast at VG ikke hadde brutt god presseskikk i sin omtale i flere artikler av klubbskiftet i 2015.

Ødegaard sier han ikke har vurdert å ta saken til det sivile rettsapparatet på noe vis.

– Nei, absolutt ikke, sier han til NTB.

PFU var klar på at VG hadde håndtert saken riktig og ga avisen ros for å ha satt søkelys på de økonomiske mekanismene innen profesjonell fotball.

– Jeg er uenig i noen prinsipielle ting rundt dette. Det viktigste for meg er bruken av bilder og navn på barn. Det synes jeg ikke hører noe sted hjemme så lenge de ikke har noe med saken å gjøre. PFU sier nå på et vis at det er greit. Det åpner opp for en diskusjon. Jeg mener det bør være nulltoleranse for å eksponere barn på den måten, sier Hans Erik Ødegaard til NTB.

PFU kommenterer at Ødegaard har fått anledning til å uttale seg i saken, men at han ikke har benyttet seg avdet.

– Jeg har hatt en holdning veldig lenge, at det var veldig mye rundt Martin fra tidlig. Da ønsket jeg ikke å bidra til mer ved å kommentere ting. Jeg er en pappa som heller ikke ønsker å synes så mye. I denne konkrete saken mener jeg at private lønns- og arbeidskontrakter er konfidensielle og ikke tilhører offentligheten. Når man har det standpunktet, vil det være veldig rart å kommentere dette.

Ødegaard kommenterer også utvalgets behandling av ukorrekte opplysninger i VGs saker.

– Jeg stusser også på at det ikke blir reagert rundt alle faktafeilene og at det sees på som greit, sier han.

Powered by Labrador CMS