Redaktør i forskning.no Nina Kristiansen skal fortsette i nettavisen som journalist. Her sammen med styreleder Jan Børge Tjäder.
Redaktør i forskning.no Nina Kristiansen skal fortsette i nettavisen som journalist. Her sammen med styreleder Jan Børge Tjäder.

Nina Kristiansen blir journalist: – Gleder meg vanvittig

Går av som forskning.no-redaktør etter nesten 15 år.

Publisert Sist oppdatert

Til neste år vil Nina Kristiansen ha vært redaktør i forskning.no i 15 år. Sammen med flere andre jubileer gjorde det at Kristiansen begynte å tenke på forandring.

– Det kom flere jubileer som bare dynga på meg. Forskning.no blir 20 år, jeg har vært sjef i 30 år og så blir jeg 60 år. Da begynte jeg å tenke på hva jeg skulle gjøre videre. Jeg elsker jobben min, men det er én ting jeg savner, og det er å skrive. Jeg skriver litt kommentarer, men jeg får aldri skrevet nok, sier hun til Journalisten.

Kristiansen fremmet derfor et ønsket til styret om å få bli journalist i Forskning.no, noe styret var positive til.

– Så ba jeg dem sjekke med klubben. Det er jo ikke bare bare å få en gammel sjef inn i redaksjonen, men de var positive, så da bare gjør jeg det.

Skal ikke overvåke ny sjef

Leder for redaksjonsklubben i forskning.no, Marte Dæhlen, sier til sin egen nettavis at det er trist og rart at Kristiansen går av.

– Vi takker Nina og ønsker henne velkommen i redaksjonen! I tillegg er vi veldig glade for at styret involverer redaksjonen i rekrutteringsprosessen. Vi er jo en nettavis som produserer en helt spesiell type stoff til leserne våre. Det blir ikke lett å finne en etterfølger etter Nina, sier Dæhlen.

Kristiansen på sin side understreker at hun ikke skal overvåke den nye sjefen, og at hun vil holde litt avstand til å begynne med.

– Så nå skal jeg være vanlig journalist i forskning.no. Jeg gleder meg vanvittig.

– Overaskende

– Det kom overraskende på oss. Styret er svært godt fornøyd med den jobben hun gjør. Vi synes det er trist at hun gir seg som redaktør, men respekterer hennes ønske om å bli journalist igjen, sier Jan Børge Tjäder til forskning.no.

Med Kristiansen som sjefredaktør har forskning.no vokst. Nettavisen har gått fra 330.000 månedlige besøk i 2006, til godt over 2,3 millioner besøkende hver måned i 2020.

Powered by Labrador CMS