Fotballreporteren Greta Beccaglia ble klasket på rumpa utenfor Stadio Carlo Castellani i Empoli.

Programleder avfeide rumpeklask på direkten: Tatt av skjermen

Reaksjoner i Italia etter at fotballreporter ble antastet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var under en livesending etter kampen mellom Empoli og Fiorentina at Toscana TV-reporter Greta Beccaglia ble klasket på rumpa av en passerende fotballsupporter.

Beccaglia henvendte seg til fotballsupporteren og sa «Unnskyld meg, men dette kan du ikke gjøre».

Reaksjonen fra programleder Giorgio Micheletti i studio var å be Baccaglia om ikke å bry seg, med intensjon om at hun skulle fortsette sendingen.

«Under null i IQ»

Micheletti har fått krass kritikk for sin reaksjon, og ifølge italienske Rai News er han nå blitt sendt på «profesjonell pause».

Han fastholder selv at kommentaren fra studio var godt ment.

– Feilen vår var først og fremst organisatorisk. Vi burde ikke ha latt journalisten stå alene i en folkemengde med under null i IQ. Da jeg ba henne om å ikke bry seg var min intensjon å hjelpe henne med å håndtere situasjonen, siden hun har lite erfaring med slike situasjoner, sier Micheletti til Rai News.

Anmeldt

Fotballsupporteren som antastet Beccaglia er blitt anmeldt og er utestengt fra sportsarrangementer i tre år. Han har siden bedt om unnskyldning, og nekter for at handlingen var sexistisk motivert.

Beccaglia på sin side mener saken hennes er viktig, fordi kvinner i Italia trenger bedre beskyttelse.

– Dette er uakseptabelt, særlig i 2021, når en jente som meg har jobbet så hardt for å bli journalist, skriver hun på sin Instagram-konto.

Powered by Labrador CMS