Fotojournalist Patrick Da Silva Sæther får fast jobb i NRK Dokumentar og samfunn. Foto:
Fotojournalist Patrick Da Silva Sæther får fast jobb i NRK Dokumentar og samfunn. Foto:

Patrick Da Silva Sæther får fast jobb som fotojournalist i NRK

– Har gjort oss enda tryggere på hvor viktige bildene er, sier redaktør.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det er veldig kult at NRK satser på fotojournalistikk. Dette hadde jeg ikke venta da jeg gikk ut fra studiet, å få fast jobb som fotojournalist, sier en glad Patrick Da Silva Sæther til Journalisten.

Sæther har fått fast jobb som fotojournalist i NRK Dokumentar og samfunn. Her jobbet han i to år, fram til desember 2018, men måtte slutte da vikariatet hans gikk ut. Så lyste NRK ut stillinga, og Sæther fikk jobben.

Sæther er utdanna fotojournalist fra Høgskolen i Oslo og Akershus, nå Oslomet, og har tidligere jobbet i ulike vikariater.

Jobbet med mest leste saker

Fotojournalisten begynte i NRK gjennom NRK FleRe – NRKs flerkulturelle rekrutteringsprosjekt. I begynnelsen gjorde han like mye av skriving, video og fotografering, men etter hvert ble det mer og mer stillbildefotografering.

– Jeg har vel vært her i en fase der NRK har funnet ut hvor viktig det er med gode bilder. Tradisjonelt har jo NRK vært mest TV og radio, men i det siste har det også blitt satset mye på gode stillbilder til saker på nrk.no.

I løpet av vikariatet har han blant annet vært med på å lage de godt leste spesialene Slukt av Snap og Jakten på klimaendringene, og han tok bildene til saken om gameren Mats «Ibelin» Steen, som ble NRKs til nå mest leste sak.

Alle disse sakene er laga i digital historiefortelling-redaksjonen til NRK, som jobber mye med nye måter å fortelle på, noe Sæther synes er veldig spennende. Når han nå går inn i fast jobb, ser han fram til å kunne tenke og jobbe mer langsiktig og etterhvert også kunne jobbe med egenutviklede saker.

– Trygge på hvor viktige bildene er

Det er første gang avdelinga Dokumentar og samfunn har ansatt en egen fotojournalist, forteller redaksjonssjef for digital utvikling i NRK, Reidar Kristiansen. Han sier gode bilder er kjempeviktig for å bli lagt merke til på nett.

– Det er en tydelig sammenheng – sakene som er best lest har ofte også gode bilder. Det er viktig for at folk skal finne sakene og ha lyst til å lese dem. Måten Patrick har levert på det siste året har gjort oss enda tryggere på hvor viktige bildene er, sier han.

Kristiansen understreker at det er mange dyktige fotografer i NRK fra før, de fleste med bakgrunn fra TV, men ser ikke bort i fra at også flere avdelinger i NRK vil ansette fotojournalister.

– Bildets betydning i det stoffet vi har laget har blitt lagt merke til også andre steder i NRK, noen er nok litt misunnelige på oss for at vi har Patrick. Flere har spurt om de kan låne ham, sier redaktøren.

Powered by Labrador CMS