Film og klipp: Marte Vike Arnesen

– Nå som Oslo åpner igjen og vi får tilbake livet, vil vi minne folk på den dårlige stemningen som har vært det siste halvannet året

Åpner dokumentarutstilling på Youngstorget.

Publisert Sist oppdatert

Siden 12. mars 2020 har flere fotografer, journalister og forfattere dokumentert pandemien. Nå står utstillingen klar på Youngstorget.

Journalist Per Christian Selmer-Anderssen, forfatter og fotograf Thomas Winje Øijord og fotojournalist Jo Straube jobber iherdig med å få på plass utstillingen «Ytterkanter» på Youngstorget.

Etter ett år i produksjon er endelig bildene og historiene klare for å møte verden.

Dokumentarprosjektet, som egentlig er et samleprosjekt bestående av flere mindre fotoreportasjer og essayer, er blitt til under pandemien.

– Vi har blant annet reist fra Nordkapp til Sicilia gjennom et nedstengt Europa. Vi har fulgt enkeltmenneskets kamp mot langtidsvirkningene av covid-19 og sett hvordan isolasjonen har ført klosterlivet tilbake til sine meditative røtter. Historiene våre beveger seg i ytterkanten av det jevne nyhetsbildet, med et ønske om å bidra til en mangfoldig dokumentasjon av pandemien slik den traff oss - i Norge og Europa, står det å lese i prosjektbeskrivelsen.

– Nå er det dessverre juni 2021 og den verden som vises på bildene er ikke så langt unna vår bevissthet, for korona er jo fortsatt her, sier Selmer-Anderssen til Journalisten, før han legger til:

– Det vi har sagt litt på spøk og litt på alvor er at nå som Oslo åpner igjen og vi får tilbake livet vårt, vil vi minne folk på den dårlige stemningen som har vært det siste halvannet året. Vi tenker dette er jo en del av historien vår som er lett å glemme, kanskje?

I tillegg til Selmer-Anderssen, Straube og Øijord har Kyrre Lien, Benjamin Ward, Nicolai Houm, Sondre Midthun og Jonas Bostrøm bidratt.

Utstillingen er å se på Youngstorget fram til 20. juni.

Powered by Labrador CMS