Ambulansearbeiderne sier de ofte blir forstyrret av tilskuere som filmer og tar bilder. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Ambulansesjåfører fortvilet over tilskuere som filmer fremfor å hjelpe

Økende trend.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ambulansesjåfører er bekymret for en stadig økende trend med at tilskuere filmer med mobilen på ulykkessteder fremfor å hjelpe til, ifølge ny undersøkelse.

I spørreundersøkelsen er 160 ambulansearbeidere i Østfold spurt, skriver Fredriksstad Blad.

– Det finnes flere eksempler på at folk er mer opptatt av å filme enn å hjelpe til. Vi opplever også at de står i veien og gjør det vanskelig for oss å jobbe i fred, sier tillitsvalgt Marius Bjørndalen i Fagforbundet for ambulansetjenesten ved Sykehuset Østfold.

Ambulansearbeiderne sier de ofte blir forstyrret av tilskuere som filmer og tar bilder, mens ambulansearbeiderne forsøker å gjøre jobben sin.

– 55 prosent opplever at de blir filmet eller avlyttet mens de er på jobb. Tar vi med en venn av den som er skadd i ambulansen, er det ikke sjelden at vi må gripe inn for å hindre at bilder spres på sosiale medier. Jeg er forundret over hva som skjer i hodet på folk, sier Bjørndalen til Aftenposten.

Bjørndalen mener terskelen for å dele på sosiale medier stadig blir lavere, proporsjonalt med at behovet for oppmerksomheten øker.

– Respekten for personvernet er i ferd med å viskes ut, sier han.

Powered by Labrador CMS