Frank Grandalen (t.h.) ble hedret med Lokalradioprisvinner 2019. Her sammen med daglig leder i Norsk Lokalradioforbund, Pål Lomeland (t.v) og fjorårets vinner Eivind Engberg. Foto: Kyrre Dahl/NLR

For første gang gikk Lokalradioprisen til en som ikke jobber direkte i lokalradio

Hedret teknisk guru.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lokalradioprisen, tidligere nærradioprisen, er en hederspris fra Norsk Lokalradioforbund som deles ut under forbundets årlige landssamlinger, skriver Norsk Lokalradioforbund (NLR) på sin nettside.

Lokalradioprisen 2019 gikk til Frank Grandalen i Norkring, for sitt mangeårig arbeid med sendere og annet teknisk utstyr, som har vært til stor hjelp for både små og store lokalradioer i Norge.

Prisen ble delt under NLRs landskonferanse på Gardermoen denne helga.

«For å drive en lokalradio er det mange brikker som skal falle på plass. Noen kan litt om det meste, mens andre har spesialisert seg innen enkelte fagfelt. For lokalradiobransjen er det viktig å ha noen eksperter å støtte seg på når spesialkompetanse behøves innen de ulike fagområdene», står det i juryens begrunnelse.

Videre skriver juryen:

«Vinneren av årets lokalradiopris har jobbet med kringkasting lenge, men etter det vi forstår har han aldri jobbet i en redaksjon eller vært på lufta som programleder. Likevel har hans kompetanse vært enestående for en lang rekke lokalradioer over det ganske land. Innen FM-teknologien finnes det få, om noen, som kan mer enn årets prisvinner.»

Powered by Labrador CMS