– Situasjonen kan bli alvorlig med styrte pakker og i ytterste konsekvens oppsigelser dersom ikke mange nok søker innen den utsatte fristen er omme, forklarer klubbleder Frank Lynum. Foto: Bjørn Åge Mossin

Aftenposten utsetter sluttpakkefrist

Bare én søknad så langt. Klubbleder Frank Lynum tror flere vil søke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fristen for å søke sluttpakker er utsatt med ei uke i Aftenposten. Folk trenger mer tid på å vurdere om de faktisk skal søke.

– Dette skjer etter samtaler med klubben. Vi har én søknad så langt og jeg forholder meg til de som søker og har fått undertegnet, sier sjefredaktør Espen Egil Hansen i Aftenposten.

LES OGSÅ: Aftenposten-journalistene tilbys økonomisk trygghet i inntil 16 måneder

Den eneste som så langt har søkt, og fått invilget, er kommentator Mala Wang-Naveen. Tidligere i uken kunngjorde hun at hun forlater Aftenposten etter 17 år i mediehuset.

– Jeg har vært klar for dette en stund, sier hun til Journalisten i et lengre intervju som vi publiserer fredag.

I tankeprosess

Klubbleder Frank Lynum sier til Journalisten at mens fristen for å søke det åpne sluttpakketilbudet er utsatt med ei uke til 6. oktober, opprettholdes søknadfristen på AFP med sluttpakker til den 29. september.

– Jeg vet det er mange som er i en reell tankeprosess nå. Det tar tid å gjøre de forberedelser som må til, som å snakke med dem hjemme, banken, rådgivere og ledelsen. Dette er journalister som er vant med å jobbe opp mot deadline. Det kommer ikke til å søke ti dager før de må, sier Klubblederen. 

Han tror det kommer flere søknader, men er usikker på om de vil nå ledelsens mål om totalt 40 medarbeidere.

LES OGSÅ: Aftenposten må kutte 40 stillinger

– Hva skjer om dere ikke når målet?

– Da er ledelsen veldig tydelig på at det blir en styrt runde og i siste innstans oppsigelser. Det er en veldig alvorlig situasjon.

Powered by Labrador CMS