– Situasjonen kan bli alvorlig med styrte pakker og i ytterste konsekvens oppsigelser dersom ikke mange nok søker innen den utsatte fristen er omme, forklarer klubbleder Frank Lynum. Foto: Bjørn Åge Mossin
– Situasjonen kan bli alvorlig med styrte pakker og i ytterste konsekvens oppsigelser dersom ikke mange nok søker innen den utsatte fristen er omme, forklarer klubbleder Frank Lynum. Foto: Bjørn Åge Mossin

Aftenposten utsetter sluttpakkefrist

Bare én søknad så langt. Klubbleder Frank Lynum tror flere vil søke.

Publisert Sist oppdatert

Fristen for å søke sluttpakker er utsatt med ei uke i Aftenposten. Folk trenger mer tid på å vurdere om de faktisk skal søke.

– Dette skjer etter samtaler med klubben. Vi har én søknad så langt og jeg forholder meg til de som søker og har fått undertegnet, sier sjefredaktør Espen Egil Hansen i Aftenposten.

LES OGSÅ: Aftenposten-journalistene tilbys økonomisk trygghet i inntil 16 måneder

Den eneste som så langt har søkt, og fått invilget, er kommentator Mala Wang-Naveen. Tidligere i uken kunngjorde hun at hun forlater Aftenposten etter 17 år i mediehuset.

– Jeg har vært klar for dette en stund, sier hun til Journalisten i et lengre intervju som vi publiserer fredag.

I tankeprosess

Klubbleder Frank Lynum sier til Journalisten at mens fristen for å søke det åpne sluttpakketilbudet er utsatt med ei uke til 6. oktober, opprettholdes søknadfristen på AFP med sluttpakker til den 29. september.

– Jeg vet det er mange som er i en reell tankeprosess nå. Det tar tid å gjøre de forberedelser som må til, som å snakke med dem hjemme, banken, rådgivere og ledelsen. Dette er journalister som er vant med å jobbe opp mot deadline. Det kommer ikke til å søke ti dager før de må, sier Klubblederen. 

Han tror det kommer flere søknader, men er usikker på om de vil nå ledelsens mål om totalt 40 medarbeidere.

LES OGSÅ: Aftenposten må kutte 40 stillinger

– Hva skjer om dere ikke når målet?

– Da er ledelsen veldig tydelig på at det blir en styrt runde og i siste innstans oppsigelser. Det er en veldig alvorlig situasjon.

Powered by Labrador CMS