Mediefolk:

Avtroppende redaktør Ivar Brynildsen, påtroppende redaktør Hilde Lysengen Havro og styreleder Tom Martin Kj. Hartviksen i avisa Valdres.
Avtroppende redaktør Ivar Brynildsen, påtroppende redaktør Hilde Lysengen Havro og styreleder Tom Martin Kj. Hartviksen i avisa Valdres.

Hilde Lysengen Havro er ansatt som ny ansvarlig redaktør og daglig leder i avisa Valdres

Forlater Nationen og flytter hjem.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Styret i Valdres Media AS har i dag ansatt Hilde Lysengen Havro (45) som ny ansvarlig redaktør og daglig leder i avisa Valdres, skriver styret i en pressemelding.

Havro kommer fra stillingen som debattleder i Nationen.

– Etter så mange år utenfor bygda, gleder jeg meg til å flytte hjem til Valdres. Du kan ta valdrisen utav Valdres, men aldri Valdres ut av en valdris. Endringer i mediebransjen påvirker også oss, og jeg ser fram til å være en del av i avisa Valdres som skal utvikle avisa videre, sier Havro ifølge pressemeldingen.

Hun begynte sin journalistiske karriere i NRK i 2008. I 2011 gikk hun til Nationen, først som næringslivsjournalist, deretter kommentator og til slutt som ansvarlig for debatt.

– Vi skal levere god journalistikk på tema som er viktige for folk i Valdres, og som setter Valdres inn i en større sammenheng. Valdres står, som resten av Distrikts-Norge, overfor store samfunnsendringer som følge av tida vi er inne i. I disse endringene har og skal lokalavisa ha en sterk posisjon. Å speile små og store saker som er relevante for folk er en viktig del av samfunnsoppdraget vårt som lokalavis, sier Havro.

45-åringen er oppvokst i Vang i Valdres, men har bodd i Oslo siden studietiden.

– Styret er veldig fornøyde med å kunne presentere Hilde som ny leder i avisa. Hun har sterk redaksjonell kompetanse, har jobbet med digitalisering, og har presentert oss for tanker og visjoner rundt det å være leder som vi mener passer organisasjonen godt. Så var det ikke noe krav at vi skulle ha en Valdres-redaktør som kjenner distriktet fra før, men det er naturligvis ikke noe minus, sier styreleder Tom Martin Kj. Hartviksen ifølge pressemeldingen.

Havro vil etterfølge Ivar Brynildsen som takker for seg etter snart ti år som redaktør.

Valdres Media eies av Gudbrandsdølen Dagningen AS.

Powered by Labrador CMS