Fra venstre Tore Feiring, Sol Vår Haukaas Olsen og Tom Martin Kj. Hartviksen. Foto: Torbjørn Olsen / GD
Fra venstre Tore Feiring, Sol Vår Haukaas Olsen og Tom Martin Kj. Hartviksen. Foto: Torbjørn Olsen / GD

Lillehammer Byavis skifter navn og blir nettavis

Kommer med siste papirutgave til jul.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Lillehammer Byavis, bedre kjent som Byavisa, kommer med sin siste papirutgave til jul. Den skal imidlertid leve videre som nettavis, da med navnet MittLillehammer.no», melder avisen selv i en pressemelding.

Byavisa gis ut av Lillehammer Byavis AS, som igjen eies av Gudbrandsdølen Dagningen (GD).

– Det er svært få gratisaviser igjen i Norge, dessverre. Årsaken er at inntektene stadig går nedover, mens kostnader knyttet til trykk og distribusjon øker. Byavisa gikk med et mindre underskudd i 2018. I 2019 blir det millionunderskudd. Slik kan vi ikke fortsette, sier styreleder og GD-direktør Tom Martin Kj. Hartviksen ifølge pressemeldingen.

– Vi ønsker imidlertid ikke å legge ned redaksjonen, men vil videreføre arbeidet som er gjort i Byavisa gjennom en ny og spennende nettavis. Den vil bli abonnementsbasert, og skal ta pulsen på byen og bylivet på Lillehammer.

Den nye nettavisen har fått navnet MittLillehammer, og Sol Vår Haukaas Olsen, som har jobbet i Byavisa siden 2011, blir nyhetsleder.

Mens Byavisa på papir har laget saker fra hele Lillehammer og nabokommunene, skal MittLillehammer kun konsentrere seg om byen.

– Vi skal lage gode og spennende saker om folk, om butikker og næringsliv, om folkelivsarrangementer, og i hele tatt det som skjer i byen, sier Olsen.

Tore Feiring, som har styrt Byavisa siden oppstarten i 2006, sier ifølge pressemeldingen at det er vemodig at papiravisa forsvinner, men han støtter endringen.

– Det er ei tid for alt. Og det er noe fint i å kunne lage en god papiravis helt til siste utgave. Det finnes nok eksempler på gratisaviser som har blitt dårligere og dårligere før de til slutt har måttet gi opp. Nå håper jeg at folk gir den nye nettavisa en sjanse, sier Feiring - som er innvilget en avtale med gavepensjon i forbindelse med omleggingen.

Powered by Labrador CMS