Geir Magne Staurland går fra Gaffa til Natt & Dag.
Geir Magne Staurland går fra Gaffa til Natt & Dag.

MEDIEFOLK:

Geir Magne Staurland forlater Gaffa og blir ny ansvarlig redaktør i Natt & Dag

– Jeg går inn i dette med en ærefrykt overfor den historien som runger i gangene og alle som har jobbet her tidligere.

Publisert Sist oppdatert

Geir Magne Staurland er ansatt som ny sjefredaktør i Natt & Dag. Han forlater med det stillingen som sjefredaktør i musikkmagasinet Gaffa, skriver Natt & Dag i en pressemelding.

Natt & Dag har ligget lavt og stått uten redaktør siden Ida Wammer forlot gratisavisen sommeren 2021. Nå satses det på ny.

– Jeg gleder meg til å levere fremoverlent kulturjournalistikk og bringe Natt & Dags legendariske merkevare og stil tilbake i offentligheten. Vi skal skrive med snert og sarkasme, men også nysgjerrighet og åpenhet. Vi skal selvfølgelig også ligge klare med dønn seriøse tofotstaklinger der det trengs, sier Staurland i pressemeldingen.

Staurland startet i jobben 1. januar.

Gjennom 2023 skal Natt & Dag nå ut på nye flater og bli bredere enn tidligere, forklarer Staurland, selv om det skarpe og nådeløse blikket som har kjennetegnet gratisavisen i flere tiår skal ivaretas.

– Jeg går inn i dette med en ærefrykt overfor den historien som runger i gangene og alle som har jobbet her tidligere. Det skal likevel ikke stoppe oss fra å tørre å se fremover og tenke ut hvordan Natt & Dag kan slå rot blant nye målgrupper, sier Staurland.

Kulturanmeldelser skal også stå sentralt for Natt & Dag fremover.

Staurland har i flere medier ytret et ønske om en tøffere og villere musikkritikk. Dette prosjektet lover han å ta med seg til Natt & Dag, hvor det ikke bare vil anvendes på musikk som med Gaffa, men en rekke andre kulturfelter.

– Natt & Dag kommer til å ha en av de største anmeldelsesseksjonene i landet og den skal for alt i verden ikke være fylt med tannløse firere som aper etter presseskrivene. Den skal ha kritikk som tør å mene. Det vil gagne kulturlivet.

Powered by Labrador CMS