Journalist og etterforsker Geir Malthe-Sørenssen (tidligere Selvik) ble avslørt av VG for å fabrikkert kilder til sin bok om Treholt-saken. Arkivfoto.
Journalist og etterforsker Geir Malthe-Sørenssen (tidligere Selvik) ble avslørt av VG for å fabrikkert kilder til sin bok om Treholt-saken. Arkivfoto.

Nå går NRK gjennom alt Malthe-Sørenssen har gjort av arbeid for dem

NRK varsler at de nå vil saumfare alle saker der Geir Selvik Malthe-Sørenssen har vært involvert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Med de avsløringene som nå har kommet fram i VG, er det all verdens grunn for oss til å gjennomgå alle de saker der Malthe-Sørenssen har vært involvert. VG dokumenterer at han mildt sagt har en frynsete troverdighet, sier NRKs programredaktør Lars Kristiansen til VG.

Privatetterforsker, journalist og forfatter Geir Selvik Malthe-Sørenssen (50) har de siste fem årene beskyldt politiet for bevisjuks og forfalskninger i Treholt-saken.

LES OGSÅ: Hvem er egentlig den fjerde statsmakt?

Fredag avslørte VG at han selv har jukset ved å lure spiondømte Arne Treholt og hans advokat Harald Stabell til å tro at han har hatt en hemmelig kilde som skal ha tilgang til viktige bevis i den samme saken.

Malthe-Sørenssen har i en kort kommentar til VG hevdet at lydopptakene VG har publisert, er manipulerte. Hans advokat, Jonny Sveen, har sagt at hans klient ikke vil kommentere noen henvendelser fra VG.

Malthe-Sørenssen har fra 2011 til 2014 fått utbetalt minst 255. 000 kroner fra NRK. Ifølge NRKs arkiver har han jobbet som researcher i NRK Brennpunkt. Redaktør Kristiansen opplyser til VG at Malthe-Sørenssen de siste årene har vært leid inn som frilanser.

LES OGSÅ: Søt musikk skaper surr i Nettavisen

– Vi må undersøke alle saker der han har vært inne med kildearbeid eller dokumentasjon. Dette er ikke et arbeid som er gjort unna på en helg. Når vi ser hvordan han har klart å lure andre dyktige samfunnsaktører, så kan ikke jeg utelukke at vi også har blitt lurt. Dette må vi undersøke nærmere, sier Kristiansen. (©NTB)

Powered by Labrador CMS