Ingrid Tinmannsvik i NRK Lyspunkt forteller positive nyheter, også om egne trafikktall.
Ingrid Tinmannsvik i NRK Lyspunkt forteller positive nyheter, også om egne trafikktall.

NRK Lyspunkt treffer leserne:
– En fyr sa han gråt da han gikk inn på siden

Runder 800.000 visninger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Oppdatert med kommentar fra redaksjonssjef for digital utvikling i NRK.

Etter én uke i drift kan NRK Lyspunkt, en side som samler og løfter positive nyheter, komme med gledelig nytt om leserinteressen:

Hovedsiden runder snart 800.000 visninger, og statistikken tyder på at statskanalen treffer et yngre publikum enn vanlig.

Det opplyser ansvarlig journalist for prosjektet, Ingrid Tinmannsvik.

– Jeg har fått veldig stor og fin respons fra publikum. Unge folk sender meg takkemeldinger på mail og sosiale medier. En fyr sa han gråt da han gikk inn på siden, fordi han ble så glad og takknemlig. Mange sier at dette var akkurat det de trengte nå, skriver Tinmannsvik til Journalisten i en sms.

– Hvor mye kritisk eller negativ respons har dere fått?

– Jeg har faktisk ikke fått noe negativ respons. Det nærmeste er et par mail fra noen som ønsker seg andre ting fra NRK, skriver Tinmannsvik, og legger til:

– Heldigvis tilbyr NRK veldig mye mer!

Da NRK lanserte nettspesialen i forrige uke, sa Tinmannsvik til Journalisten at hun mente den fylte et åpenbart behov i en tid med hyppige og ofte traurige korona-nyheter, og at hun så tegn til at særlig unge lesere ikke orket den negative nyhetsstrømmen.

Dan Kåre Engebretsen, redaksjonssjef for digital utvikling i NRK, har også bare positive ting å si:

– Er selvfølgelig kjempefornøyd med tallene hittil, og det er sjeldent å få så mange positive tilbakemeldinger fra fjern og nær, skriver han i en sms til Journalisten.

– Jobben som Ingrid og resten av det visuelle teamet har lagt ned den siste måneden er imponerende. Vi ser at NRK Lyspunkt treffer yngre og svarer på et klart behov NRKs publikum har hatt i en ellers dyster tid: Håp, fortsetter han.

– Nå skal vi jobbe videre med løsningen og se hvordan vi tar dette videre på NRKs plattformer. Håpet er at vi kan gi folk flere lyspunkt i det som for mange er en litt dyster hverdag.

Powered by Labrador CMS