Klagen fra frisørsalongen Barber Blix ble behandlet i PFU onsdag.
Klagen fra frisørsalongen Barber Blix ble behandlet i PFU onsdag.

Pressens Faglige utvalg

Glåmdalen unngikk kroken på døra – gikk fri i PFU

– Vi kan ikke felle for noe som faktisk er riktig, slo utvalget fast.

Publisert Sist oppdatert

Den innklagede saken som ble behandlet i Pressens Faglige Utvalg (PFU) onsdag, hadde tittelen:

«Erna stenger salongen der menn får være menn: – Jeg er lei meg og forbanna». Klager er innehaver av frisørsalongen Barber Blix i Skarnes, som omtales.

Kroken på døra

Det er tittelen i Glåmdalens Facebook-innlegg om saken som klager har reagert på. «Etter litt over fire år er det kroken på døra for salongen», var artikkeltittelen på Facebook.

Klager mener det ikke er dekning for tittelen. Formuleringen gjør at det fremstår som at bedriften har gått konkurs, mener hun. Faktum er at bedriften flyttes, ikke at den legges ned, argumenterer klageren.

– Salongen skal avvikles

Glåmdalen mener de ikke brøt god presseskikk ved å bruke «kroken på døra» i tittelen. Barber Blix skal være mobil frisør, men selv salongen i Skarnes sentrum blir borte, skriver de i sitt tilsvar.

«Leieavtalen er sagt opp. Er det da dekning for å bruke formuleringer som «stenger salongen»­­ og «kroken på døra for salongen der menn for være menn»? Vi mener det», skriver avisen.

Glåmdalen fikk under diskusjonen unison støtte fra utvalget, som mener det var dekning for tittelen, selv om de forstår klagerens frustrasjon.

– Vi kan ikke felle for noe som faktisk er riktig. Det var kroken på døra for selve salongen, sa NRKs Stein Bjøntegård under diskusjonen.

Det kom også frem i brødteksten at klager fortsetter som frisør hjemmefra, og hos kundene, noe utvalget la vekt på.Powered by Labrador CMS