Journalist Kjersti Flaa nektes medlemsak i Hollywood Foreign Press Association. Nå går hun til sak.
Journalist Kjersti Flaa nektes medlemsak i Hollywood Foreign Press Association. Nå går hun til sak.

Frilansjournalist Kjersti Flaa saksøker mektig presseorganisasjon i Hollywood

Sender anklager om maktmisbruk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den norske Los Angeles-baserte frilansjournalisten Kjersti Flaa har levert søksmål mot Hollywood Foreign Press Association (HFPA), organisasjonen som blant annet står bak Golden Globe-utdelingen.

Søksmålet er omtalt i store bransjemedier som The Hollywood Reporter og Deadline. I Norge omtalte VG saken først.

Flaa har dekket Hollywood i en årrekke, og levert til mange av de største norske mediene.

HFPA organiserer utenlandske journalister i film- og underholdningspressen, men Flaa mener organisasjonen misbruker sin makt for å beskytte medlemmer mot konkurranse. Per i dag har HFPA kun 87 medlemmer, og Flaa mener medlemskap gir store fordeler, blant annet for tilgang til intervjuer.

Flaa fikk sin søknad om medlemskap avvist i 2018 og 2019.

– Grunnen til at jeg gjør dette er ikke bare fordi jeg føler meg urettferdig behandlet. Jeg mener at alle journalister som bor og jobber her i underholdningsbransjen, og som søker seg inn i en journalistforening, bør bli behandlet på en profesjonell måte, sier Flaa til VG.

Ifølge Deadline svarer HFPA med å anklage Flaa for utpressing, og skriver i en uttalelse at hun tidligere har krevd betaling fra organisasjonen, samt at hun øyeblikkelig innlemmes som medlem.

«HFPA har avvist å betale løsepenger, og fortalt Flaa at medlemskap ikke kan oppnås med trusler», skriver organisasjonen til bransjenettstedet.

Powered by Labrador CMS