Tom Hagens forsvarer Svein Holden utenfor huset i Sloraveien på Lørenskog.
Tom Hagens forsvarer Svein Holden utenfor huset i Sloraveien på Lørenskog.

Spesialenheten henlegger sak om lekkasjer i Hagen-saken

– Jeg synes det er sterkt beklagelig, sier advokat Holden.

Publisert Sist oppdatert

Saken der drapssiktede Tom Hagens advokat Svein Holden anmeldte politiet for å ha lekket opplysninger til pressen, henlegges av Spesialenheten for politisaker.

Spesialenheten slår fast at «pressen hadde mottatt opplysninger som måtte anses å være taushetsbelagte opplysninger», men saken er «henlagt på grunn av mangel på opplysninger om gjerningspersonen».

– Spesialenheten kunne ikke se at det kunne gjennomføres flere etterforskningsskritt som med rimelig grad av sannsynlighet var egnet til å oppklare saken, herunder avdekke om eller eventuelt hvem i politiet som sto bak lekkasjene av saksopplysninger, skriver spesialenheten på sine nettsider.

De skriver at lekkasjene skjedde på tidspunkter hvor en stor gruppe personer, både i og utenfor politiet og påtalemyndigheten, hadde tilgang til saken og aktuelle saksopplysninger.

– Jeg synes det er sterkt beklagelig at Spesialenheten ikke har klart å avdekke hvem som står bak lekkasjene i saken, sier Svein Holden til Dagbladet , som først omtalte saken.

Powered by Labrador CMS