VG-fotograf Harald Hensen får årets Røde Kors-pris. Foto: Kathrine Geard
VG-fotograf Harald Hensen får årets Røde Kors-pris. Foto: Kathrine Geard

Mer heder til Harald Henden

Krigsfotografen tildeles Røde Kors-prisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I forbindelse med prisutdelingen på Litteraturhuset i Oslo 17. juni inviterer Røde Kors til et arrangement med fokus på den humanitære situasjonen i Gaza - i form av bilder og historier.

Harald Henden (54) har dekket krig og konflikt for VG i en årrekke. I begrunnelsen for pristildelingen skriver Røde Kors at Henden har tatt humanitært initiativ, bragt virkeligheten nærmere og gitt en stemme til mennesker i nød.

“Han har vist at ytringsfrihet og formidling av krigens lidelser kan gjøre en humanitær forskjell”, heter det.

Henden har dekket krig og konflikt for VG i land som Kosovo, Gaza, Irak og Afghanistan. Han har vunnet internasjonale fotopriser og Årets bilde i Pressefotografenes klubb. I 2004 vant han Den Store Journalistprisen i Norge.

Henden har blant annet bidratt til å sette søkelys på den humanitære katastrofen i Gaza, der han var tilbake i fjor sommer.

Les Hendens fortelling om sine opplevelser i Gaza

Røde Kors-prisen tildeles mennesker som har gjort en betydelig personlig innsats i humanitært eller sosialt arbeid, nasjonalt eller internasjonalt – i samsvar med Røde Kors’ grunnideer. Prisen er den høyeste utmerkelsen foreningen kan gi.

Blant tidligere prisvinnere finner vi blant andre Jan Egeland, Wanda Heger, Thorvald Stoltenberg, Kofi og Nana Annan, Bjørn Egge, samt de frivillige fra Utvika og regjeringskvartalet som bisto under terrorhandlingene i 2011. I fjor gikk prisen til prosjektet «Når mennesker blir handelsvare».

 

Powered by Labrador CMS