Fra venstre:
Øystein Vormestrand, Lillian Haug Sortland, Siren F. Gunnarshaug, Einar Tho og Gaute-Håkon Bleivik.
Fra venstre: Øystein Vormestrand, Lillian Haug Sortland, Siren F. Gunnarshaug, Einar Tho og Gaute-Håkon Bleivik.

MEDIEFOLK:

Haugesunds Avis ansetter nyhetsredaktør

Siren Fagertun Gunnarshaug blir en del av ledelsen fra nyttår.

Publisert Sist oppdatert

Siren Fagertun Gunnarshaug kom fra Romerikes Blad til Haugesunds Avis tidligere i år, fra nyttår tar hun fatt på stillingen som nyhetsredaktør i avisa.

– Det er en jobb jeg gleder meg veldig til. Det er både en spennende og en hyggelig utfordring som jeg ser fram til å ta fatt på. Det er en fantastisk flink og fin gjeng her i Haugesund så jeg ser frem til alt det spennende vi skal finne på, sier hun til Journalisten.

– Siren er en dyktig og ambisiøs journalist som også har vist gode lederegenskaper. Hun er en sterk nyhetsjeger og vil som leder jobbe sammen med våre gode journalister for å utvikle den viktige, engasjerende og underholdende journalistikken leserne våre trenger og ønsker, sier ansvarlig redaktør Einar Tho i en pressemelding.

Todelt redaktørstilling

Gunnarshaug blir nyhetsredaktør i tospann med Gaute-Håkon Bleivik.

Bleivik har vært ansatt i Haugesunds Avis siden 2002. Før det jobbet han i NTB, Dagbladet og TV Haugaland.

– Mens Siren skal jobbe mest mot den mer planlagte journalistikken vår, skal Gaute-Håkon i større grad følge opp arbeidet med hendelser og mer akutte saker. Hele laget vårt skal sørge for raskere og fyldigere dekning av det som skjer, når det skjer, samtidig som vi skal passe på å gå dypere i de sakene som virkelig trenger vårt kritiske blikk og undersøkelser, sier Thoe videre.

– Vi skal også jobbe videre for å nå flere unge lesere. Vi ser også at vår journalistikk treffer bedre hos menn enn kvinner. Her leder Inger-Therese Holgersen et arbeid som skal lære oss mer om hvordan vi blir mer relevante for flere kvinnelige lesere.

Éneledermodell

Det gjøres også noen andre endringer i ledelsen av Mediehuset.

Styreleder Ole Morten Ona Ringdal sendte tidligere i desember ut denne informasjonen internt:

«Styret i Haugesund Avis har besluttet at avisa skal gå over til énledermodell, og har ansatt Einar Tho som ansvarlig redaktør og daglig leder. Fram til nå har han vært ansvarlig redaktør.

Øystein Vormestrand, som i dag er daglig leder i Haugesunds Avis, har takket ja til stilling som økonomidirektør i Amedias nye region Rogaland. Han konstitueres samtidig som regiondirektør for region Rogaland frem til en permanent ansettelse er på plass.

Powered by Labrador CMS