Hege Duckert går fra Dagbladet til NRK. Foto: Birgit Dannenberg

Hege Duckert kulturredaktør i NRK

Hege Duckert (46 år et par uker til) er ansatt som kulturredaktør i NRK. Hun kommer fra Dagbladet, der hun begynte i 1982.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hege Duckert har hatt en rekke ulike posisjoner og stillinger i Dagbladet. Som featureredaktør ble hun avisens første kvinnelige redaktør i 1994. Hun var også ansvarlig for lanseringen av Magasinet i 1999 og kulturredaktør fra 2002 til 2008. I februar i fjor ble hun erstattet som kulturredaktør av Jane Throndsen.

Duckert var meget omtalt i mediene mot slutten av 2006 på grunn av sine nære forbindelser med kronprinsparet og påstander om at hun var en såkalt vennefisker for Slottet. Påstandene om at hun skulle ha ordnet bekjentskaper i pressen for kronprinsparet ble dementert av Slottet.

– Jeg er veldig glad for at jeg får sjansen til å være med og utforme NRKs kulturprofil framover. NRK er Norges viktigste kulturbærer og har en unik evne til å kombinere bredde og kvalitet, sier Hege Duckert ifølge en pressemelding fra NRK.

Programdirektør Per Arne Kalbakk i Marienlystdivisjonen er svært fornøyd med å få Hege Duckert til NRK. I samme pressemelding uttaler han:

– Hun er en av de mest erfarne kulturlederne i norsk presse, og vi gleder oss til å få hennes kompetanse inn i ledelsen av den nye kulturavdelingen. Det var mange gode søkere å kjempe mot, men Heges lange erfaring som kulturredaktør og tydelige stemme i den norske kulturdebatten er gode egenskaper å ta med seg inn i denne viktige jobben. Hun har dessuten markert seg som en åpen og inkluderende leder i sin tid i Dagbladet, og det er en type ledelse vi også ønsker oss, sier Per Arne Kalbakk, som for øvrig selv kommer fra Dagbladet. Inntil nylig var han leder for samfunnsavdelingen i avisen.

Hege Duckert har for tiden permisjon for å skrive bok, det er derfor ikke fastsatt noe endelig tiltredelsesdato, men det tas sikte på at hun er på plass på Marienlyst før sommeren.

Powered by Labrador CMS