Helge Lurås har i lengre tid hatt uenigheter med styret.
Helge Lurås har i lengre tid hatt uenigheter med styret.

UENIGHET I RESETT

Helge Lurås sykmeldt etter uenigheter med Resett-styret

– Halvparten av medarbeiderne som var der på torsdag har enten slutta eller sykmeldt seg.

Publisert Sist oppdatert

Redaktør i Resett, Helge Lurås, er sykmeldt og det er Maria Zähler som har overtatt det er redaksjonelle ansvaret for Resett. Det bekrefter Lurås overfor Journalisten.

– Jeg er sykmeldt og er ikke lenger ansvarlig for det redaksjonelle i Resett. Halvparten av medarbeiderne som var der på torsdag har enten slutta eller sykmeldt seg, sier Lurås til Journalisten.

Uenighet over tid

Han bekrefter at det har vært uenigheter mellom han og styret over lengre tid, men vil ikke gi noen detaljer på hvorfor flere ansatte også er ute.

– Jeg og styret har jobbet sammen i snart fem år. I løpet av en slik periode er det uenigheter som må løses. Noen løses og noen løses ikke. Jeg tror det er greit at man tar en pust i bakken og ser om det har en hensikt å fortsette samarbeidet.

– Skal du tilbake til Resett?

– Det er vel noe jeg strengt tatt ikke noe jeg kan uttale meg om så lenge jeg er sykmeldt. Så får folk trekke sine egne konklusjoner om jeg kommer tilbake eller ikke.

Nå hadde det vært bra for alle parter å få litt ro, sier Lurås.

Ny redaktør på plass

Resett melder selv i dag at Maria Zähler er konstituert som ansvarlig redaktør, mens Henrik Werenskiold fyller rollen som daglig leder.

– Jeg registrerer at det er Maria Zähler som nå fungerer som ansvarlig redaktør, kommenterer Lurås.

Styreleder i Resett, Monica Staff, skriver i en sms til Journalisten at det ikke er uvanlig at styret og daglig ledelse blir uenig om strategi, retning og veivalg.

– Ellers kan jeg naturlig nok ikke kommentere interne arbeidsforhold og sykmeldinger. Hvis dere vil vite mer om veien videre anbefaler jeg at dere kontakter konstituert redaktør Maria Zähler

Forlater Resett

Journalist og tidligere politimann, Jørgen Granberg, bekrefter overfor Journalisten at han er en av medarbeiderne som nå er ute av Resett.

Han forteller at han sluttet da han fikk vite at det var en konflikt mellom styret og ansvarlig redaktør Lurås.

– Jeg ble en del av Resett på grunn av Helge Lurås. Alle forbinder Resett med Helge Lurås som redaktør, og uten Helge der mener jeg at Resett ikke vil bestå i mange ukene fremover, sier Granberg.

– Helge Lurås er en mann som har en integritet det ikke kan settes spørsmålstegn ved.

Granberg sier videre at han ikke vet så mye om konflikten mellom Lurås og styret.

– I forbindelse med denne saken har Helge Lurås min fulle støtte, tillit og lojalitet. Han har vært en fantastisk sjef. Han har jeg kunnet diskutere med, kjefte på, han har satt meg på plass og han tar beslutninger.

Det var Document som først omtalte at Lurås navn var borte fra kolofonen til Resett.

Powered by Labrador CMS