Resett-redaktør Helge Lurås og Xstra-redaktør Shurika Hansen fotografert på stand for Ytringsfrihetsforbundet under Arendalsuka i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Resett-redaktør Helge Lurås og Xstra-redaktør Shurika Hansen fotografert på stand for Ytringsfrihetsforbundet under Arendalsuka i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Norsk Redaktørforening utsetter den endelige behandlingen av søknadene til Resett-redaktørene

Vedtatt av styret onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Styret i Norsk Redaktørforening (NR) har onsdag kveld behandlet medlemssøknadene fra Helge Lurås og Shurika Hansen, ansvarlig redaktør og redaktør for Resett og søsternettstedet Xstra.

Men det ble ingen avklaring.

Utsetter behandlingen

I en pressemelding sendt ut klokken 21 i kveld, skriver redaktørforeningen:

«Styret i Norsk Redaktørforening har i dag behandlet medlemssøknadene fra Helge Lurås, ansvarlig redaktør i Resett og Xstra og Shurika Hansen, redaktør i Xstra.

Et enstemmig styre har vedtatt å utsette den endelige behandlingen av søknadene til styrets møte 11. februar 2020.»

Redaktørforeningen skriver videre:

«Styret har vært i dialog med Helge Lurås, men mener det er forhold knyttet til medlemssøknaden som krever ytterligere avklaringer.»

– Jeg er overrasket over at det ikke kom en avklaring. Det har vært en en dialog mellom Resett og NR om konkrete momenter opp mot dette møtet. Nå kan det se ut som ytterligere avklaringer er ønsket. Det må vi bare akseptere, og vi ser frem til å høre fra NR hva de vil ha ytterligere avklaringen på. Vi er innstilt på videre dialog, skriver Helge Lurås i en e-post til Journalisten.

Søknad nummer to

I slutten av september ble det klart at Resett-redaktør Lurås hadde sendt en ny søknad om medlemskap i redaktørforeningen, ett år etter at han ble avvist.

Shurika Hansen, som er redaktør for Xstra, søkte samtidig med Lurås om opptak i redaktørforeningen. Lurås står som ansvarlig redaktør også for Xstra.

I en kommentar på eget nettsted viste Lurås i september til at nettavisen ikke får tilgang til pressekonferanser eller Stortingets presselosje på grunn av manglende medlemskap i NR. Det samme gjelder selvdømmeordningen Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Hans Rustad, ansvarlig redaktør for Document, ble tatt opp som medlem i juni 2018.

Powered by Labrador CMS