– Jeg kommer til å savne kollegaene, og ikke minst en plattform som NRK å ytre meg på, men jeg har jo visst om dette en stund så det skal nok gå bra, sa Magnus Takvam til Journalisten.

NRK

Storfint besøk da Magnus Takvam ble takket av i NRK

– En avslutning vi aldri trodde ville komme.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag hadde NRK Nyheter avslutning for den mangeårige politiske kommentatoren Magnus Takvam.

–En avslutning vi aldri trodde ville komme, sa nyhetssjef Kyrre Nakkim da han tok ordet.

Tone Sofie Aglen tar over stillingen hans når Takvam nå går av med pensjon etter nærmere 40 år på Marienlyst.

Avslutningen ble avholdt i den tradisjonsrike NRK-messa. Å bli vinket farvel fra messa er vanligvis forbeholdt kringkastingssjefene.

Det bekrefter Nakkim.

– Det avhenger jo av kapasitet, og med Magnus tenkte jeg at det kommer til å komme en del folk, sier han til Journalisten.

Nakkim har tidligere beskrevet Takvam som «en legende i NRK-huset», noe avslutningen bar preg av. Det er ikke alle som kan skilte med besøk fra statsminister Jonas Gahr Støre når man går av med pensjon.

– Det er med vemod vi er kallet hit for å takke av Magnus, sa Støre fra scenen.

– Jeg har vært kilde for Magnus i mange år, sa han videre. Du er aldri brautende og bastant, men du gir bakgrunn og sammenheng og du gjør det fra tidlig til sent, sa statsministeren til Takvam fra scenen.

Statsminister Jonas Gahr Støre, politisk kommentator Lars Nehru Sand, Helje Solberg og Magnus Takvam.

– Det å ha en jobb strukturerer jo livet, det blir nok litt mer eksperimentering framover. Eksperimentet består ikke i å slutte med det jeg driver med nå, mer kan jeg ikke si, sa hovedpersonen Takvam til Journalisten.

– Jeg kommer til å savne kollegaene, og ikke minst en plattform som NRK å ytre meg på, men jeg har jo visst om dette en stund så det skal nok gå bra.

– Når Magnus sier noe vet vi at det er riktig. Det er knapt en sak fra de siste tiårene du ikke har kommentert. Du har et enormt nettverk, men nesten ingen fiender, sa Helje Solberg fra scenen.

Powered by Labrador CMS