Henrik Vold går fra redaktørjobb i Khrono til å bli fagmedarbeider ved Institutt for journalistikk.
Henrik Vold går fra redaktørjobb i Khrono til å bli fagmedarbeider ved Institutt for journalistikk.

MEDIEFOLK:

Henrik Vold er IJs nye fagmedarbeider

– Jeg er brennende opptatt av å hjelpe folk med å forstå og å lykkes.

Publisert Sist oppdatert

Henrik Vold er ansatt som fagmedarbeider ved Institutt for journalistikk (IJ).

Det er første gang siden 2018 IJ ansetter på fagsiden.

Vold kommer fra stillingen som utviklingsredaktør i Khrono. Han var i 2022 også sentral i Faktisk Verifiserbar.

Han har bakgrunn som journalist i Nettavisen, ABC Nyheter og NRK, hvor han jobbet med alt fra gravesaker til kultur- og underholdning, viten- og forskningsstoff og helse.

Vold har dessuten hatt utviklingsroller i NRK Sport og vaktsjef-, prosjektleder- og lederstillinger, som i NRK Kompetanse med ansvar for nettopplæringen i hele NRK.

– Jeg er brennende opptatt av å hjelpe folk med å forstå og å lykkes. IJ står sentralt når den store bredden av norske medieorganisasjoner skal tilpasse seg den teknologiske virkeligheten vi lever i. Da IJ søkte etter nye medarbeidere visste jeg at vi ville være en perfekt match, sier Vold i en pressmelding.

IJ-leder Siri Skaalmo er svært fornøyd med ansettelsen.

– Med Henrik Vold får vi en allsidig og faglig sterk medarbeider med erfaring fra små aviser, store mediekonsern og fagpresse. Han har en sjeldent sterk lidenskap for utvikling og kompetanse – det skal mediebransjen få nyte godt av fremover.

Vold vil holde kurs innen flere fagområder. Han skal hjelpe små og store redaksjoner med digitalisering, kompetanseprogrammer og effektiv redaksjonell produksjon, samt undervise i avansert research, osint og verifisering.

Den nye IJ-medarbeiderne vil også med sin bakgrunn bidra til å styrke IJ på sport og digitale fortellerteknikker. Inkludert kunstig intelligens (KI) og mulighetene det gir.

– Vold har gjennom hele sin karriere vist en unik evne til å lære seg nye ting og dele kunnskapen videre. Vi er veldig glade for å ha Henrik med på laget i en periode med stort utviklingsbehov for journalister, medieledere og andre redaksjonelt ansatte, sier Skaalmo.

IJ-sjefen trekker også fram at Vold også er en dreven quizmaster og vil holde fast Pressequiz i baren Prensa på Pressens hus.

Vold starter i jobben før sommeren.

Powered by Labrador CMS