«Norge bak fasaden»-programlederne Kadafi Zaman og Janne Amble brukte forkledning til en av episodene av vinterens sesong.
«Norge bak fasaden»-programlederne Kadafi Zaman og Janne Amble brukte forkledning til en av episodene av vinterens sesong.

Her går TV 2-journalistene i forkledning på jobb

– Det første jeg kom på, var at jeg kunne ha på meg burka og prøve å ha kvinnestemme, sier Kadafi Zaman.

Publisert Sist oppdatert

Kadafi Zaman og Janne Amble er klare med tredje sesong av undersøkende «Norge bak fasaden», og TV 2 omtaler selv at programlederne tok et utradisjonelt grep i én av vinterens kommende episoder.

Zaman og Amble gikk undercover med skjult identitet, i det Zaman selv kaller en «Mullah og Fatima-look», i en episode om å være fattig og på boligjakt.

– Det hadde ikke gått hvis vi hadde ringt og presentert oss. Eneste mulighet var å ikke bli gjenkjent, skriver Zaman til Journalisten i en sms.

– Det første jeg kom på, var at jeg kunne ha på meg burka og prøve å ha kvinnestemme. Vi øvde litt og det hørtes ikke bra ut, så det la vi bort. Vi spurte videre en ekspert og fikk beskjed om å gjøre noe med hår og øyne, og for min del skjegget. Vi landet på en «Mullah og Fatima»-look og Janne fikk hijab og linser, sier Zaman til egen kanal.

Programlederne forteller om stor respons etter de to første sesongene av programmet.

– Det har vært rørende og vi setter enorm pris på alle tilbakemeldingene vi får. Det legger jo også et press på oss - tv-seerne forventer mye. Det er gøy at folk synes at programmet er tankevekkende og at det bringer inn nye perspektiver, sier Amble til TV 2.

Powered by Labrador CMS