«Norge bak fasaden»-programlederne Kadafi Zaman og Janne Amble brukte forkledning til en av episodene av vinterens sesong.

Her går TV 2-journalistene i forkledning på jobb

– Det første jeg kom på, var at jeg kunne ha på meg burka og prøve å ha kvinnestemme, sier Kadafi Zaman.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kadafi Zaman og Janne Amble er klare med tredje sesong av undersøkende «Norge bak fasaden», og TV 2 omtaler selv at programlederne tok et utradisjonelt grep i én av vinterens kommende episoder.

Zaman og Amble gikk undercover med skjult identitet, i det Zaman selv kaller en «Mullah og Fatima-look», i en episode om å være fattig og på boligjakt.

– Det hadde ikke gått hvis vi hadde ringt og presentert oss. Eneste mulighet var å ikke bli gjenkjent, skriver Zaman til Journalisten i en sms.

– Det første jeg kom på, var at jeg kunne ha på meg burka og prøve å ha kvinnestemme. Vi øvde litt og det hørtes ikke bra ut, så det la vi bort. Vi spurte videre en ekspert og fikk beskjed om å gjøre noe med hår og øyne, og for min del skjegget. Vi landet på en «Mullah og Fatima»-look og Janne fikk hijab og linser, sier Zaman til egen kanal.

Programlederne forteller om stor respons etter de to første sesongene av programmet.

– Det har vært rørende og vi setter enorm pris på alle tilbakemeldingene vi får. Det legger jo også et press på oss - tv-seerne forventer mye. Det er gøy at folk synes at programmet er tankevekkende og at det bringer inn nye perspektiver, sier Amble til TV 2.

Powered by Labrador CMS