Gjeninnsatt redaktør overtar IJ

Frode Rekve fikk lederjobben ved Institutt for Journalistikk i Fredrikstad.

Publisert Sist oppdatert

Halden Arbeiderblads redaktør mistet jobben i vår, men fikk den tilbake etter stormløp mot lokale Ap-ledere og massive støtteaksjoner fra leserne. Nå pakker han for retur til hjembyen, der han skal lede Institutt for Journalistikk.

Flykter ikke

– Dette er ikke en flukt fra Halden. Jeg gir meg ikke og har heller ikke gitt etter for press, sier Rekve til Journalisten. Han innrømmer likevel at det føles sårt å rømme byen etter stormen. Styret som ga Rekve og økonomidirektøren sparken, ble selv tvunget til å trekke seg.

– En redaktør skal jo ikke hylles, han skal skjelles ut. Men i noen hektiske dager ble jeg jo det. Så jeg forstår om noen av dem som støttet meg under konflikten med styret, nå ergrer seg over at jeg tar en annen jobb.

Vender tilbake

Stillingen som instituttleder ved IJ ble ledig da Trine Østlyngen i april ga etter for sviktende intern tillit og en arbeidsmiljøundersøkelse som antydet mobbing. I slutten av mai ble det kjent at Rekve var blant søkerne, sammen med blant andre redaktørkollega Erling Omvik i Fredriksstad Blad.

– Jeg trodde han var håndplukket, sier Rekve. I Journalisten hadde vi vel samme inntrykk, mens styreleder Einar Hålien insisterte på at prosessen var åpen.

HA-redaktøren forteller at han var til intervju nummer to med ansettelsesutvalget sist mandag. To dager møtte han ansatte ved IJ til «skjønnhetskonkurranse».

Rekve har arbeidet ved IJ tidligere, fra 1993 til 2000, minus ett år i NRK. Han tillot seg ingen programerklæring da han møtte staben, men er godt kjent med både interne gnisninger og IJs vanskelige økonomi.

– Instituttet strever økonomisk, som nesten alle mediebedrifter, sier han. Til egen avis forteller Rekve at han regner med å overta stillingen en gang til høsten.

Powered by Labrador CMS