Mediefolk:

Ingerid Nordstrand blir kulturredaktør i NRK.
Ingerid Nordstrand blir kulturredaktør i NRK.

Ingerid Nordstrand blir NRKs nye kulturredaktør

Tar over etter Marius Hoel.

Publisert Sist oppdatert

Ingerid Nordstrand tar over som kulturredaktør i NRK, meldes det i en pressemelding. Hun kommer fra stillingen som redaksjonssjef i NRKs kulturavdeling.

– Jeg er skikkelig glad for å få denne muligheten. Kulturfeltet er så rikt, og det å formidle opplevelser, underholdning, innsikt og nye tanker til publikum gjennom kulturinnhold og kulturjournalistikk føles både viktig, meningsfullt og ikke minst er det utrolig gøy, sier hun selv i meldingen.

Nordstrand begynte som tv-journalist i kulturavdelingen, og har vært redaksjonssjef i avdelingen siden 2014.

Vibeke Fürst Haugen, direktør for Marienlyst-divisjonen og påtroppende kringkastingssjef, er svært fornøyd med ansettelsen:

– Jeg er veldig glad for at hun har takket ja til å lede kulturavdelingen vår. Nordstrand har et sterkt engasjement for å fremme kulturens plass og betydning i samfunnet og har store ambisjoner for NRKs kulturinnhold. Hun er også sterk strategisk, har lang erfaring som redaksjonell leder og hun kan vise til gode resultater med å utvikle både innhold og organisasjon. Jeg er trygg på at dette vil bli bra for norsk og samisk kultur, for NRK og for publikum, sier Haugen i pressemeldingen.

Nordstrand overtar rollen etter Marius Hoel som gikk til NRKs utviklingsavdeling i mars.

Powered by Labrador CMS