Mediefolk:

Ingerid Nordstrand blir kulturredaktør i NRK.

Ingerid Nordstrand blir NRKs nye kulturredaktør

Tar over etter Marius Hoel.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ingerid Nordstrand tar over som kulturredaktør i NRK, meldes det i en pressemelding. Hun kommer fra stillingen som redaksjonssjef i NRKs kulturavdeling.

– Jeg er skikkelig glad for å få denne muligheten. Kulturfeltet er så rikt, og det å formidle opplevelser, underholdning, innsikt og nye tanker til publikum gjennom kulturinnhold og kulturjournalistikk føles både viktig, meningsfullt og ikke minst er det utrolig gøy, sier hun selv i meldingen.

Nordstrand begynte som tv-journalist i kulturavdelingen, og har vært redaksjonssjef i avdelingen siden 2014.

Vibeke Fürst Haugen, direktør for Marienlyst-divisjonen og påtroppende kringkastingssjef, er svært fornøyd med ansettelsen:

– Jeg er veldig glad for at hun har takket ja til å lede kulturavdelingen vår. Nordstrand har et sterkt engasjement for å fremme kulturens plass og betydning i samfunnet og har store ambisjoner for NRKs kulturinnhold. Hun er også sterk strategisk, har lang erfaring som redaksjonell leder og hun kan vise til gode resultater med å utvikle både innhold og organisasjon. Jeg er trygg på at dette vil bli bra for norsk og samisk kultur, for NRK og for publikum, sier Haugen i pressemeldingen.

Nordstrand overtar rollen etter Marius Hoel som gikk til NRKs utviklingsavdeling i mars.

Powered by Labrador CMS