John Sawatsky har gurustatus hos mange journalister. Institutt for journalistikk tilbyr nå et nytt kurs med mannen.
John Sawatsky har gurustatus hos mange journalister. Institutt for journalistikk tilbyr nå et nytt kurs med mannen.

Intervjuguruen med De sju dødssyndene er tilbake

Tilbyr forelesning med John Sawatsky.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

For første gang på mange år er det mulig for norske journalister å oppleve John Sawatskys legendariske metoder og forelesninger live, skriver Institutt for journalistikk (IJ) i en pressemelding.

Den kanadiske intervjuguruen kommer ikke fysisk til Norge, men i samarbeid med IJ skal Sawatsky holde et webinar i november.

Det er rådgiver og tidligere IJ-medarbeider Steffen Fjærvik som har fått Sawatsky til å holde webinar for norske journalister:

– Mange opplevde Sawatsky for noen år siden, og har vært hans disipler siden det. De har ønsket seg påfyll. Samtidig har det vært stor interesse for at også de yngre i redaksjonen skal få innblikk i metodene hans. Nå har de sjansen.

Sawatsky er blant annet kjent for De sju dødssyndene, en liste over feil journalister gjør når de intervjuer. For eksempel å stille lukkede eller doble spørsmål.

De siste årene har Sawatsky jobbet med talentutvikling og som intervjucoach for sportskanalen ESPN. Men nå er han igjen frittstående intervjuekspert, coach og guru.

Fjærvik forteller at Sawatsky også har utviklet noe han kaller «Story Magic». En metode for å fortelle raske historier i en moderne hverdag.

Dette blir også et tema i november.

–Han har sett at fiksjonens innvirkning på featurejournalistikken ikke så lett lar seg overføre til den nye, heseblesende hverdagen, og «Story Magic» gir svar på hvordan vi skal fortelle de små historiene raskt, effektivt og interessant, sier Fjærvik.

Powered by Labrador CMS