Alex Jones protesterer mot koronarestriksjoner i Texas i 2020.
Alex Jones protesterer mot koronarestriksjoner i Texas i 2020.

Konspirasjonsteorier

Jobbet fem år for Alex Jones, nå kommer han til Bergen

Under Nordiske Mediedager vil Josh Owens fortelle hvordan det var å jobbe for Infowars.

Publisert

Han var bare 23 år gammel da han hoppet av filmskolen for en jobb hos konspirasjonsteoretikeren Alex Jones og hans Infowars. I fem år sto Josh Owens bak kamera, før han i 2017 takket for seg.

Til Nordiske Mediedager i mai kommer Owens for å fortelle hva han har lært.

I fjor høst ble Jones dømt til å betale mer enn én milliard dollar i erstatning til Sandy Hook-ofrene. Owens var en av dem som vitnet i rettssaken mot Jones.

I et debattinnlegg publisert på CNN.com i fjor høst, forteller Owens om hvordan det gradvis gikk opp for ham at det han gjorde var galt.

– Jeg klandrer ikke enkeltpersoner for å være skeptiske til institusjonell makt, og jeg forstår at man foretrekker enkle svar fremfor usikkerhet. Da jeg først begynte å høre på Jones i 2008, i en alder av 19, falt jeg selv i den forlokkende fellen. Jeg trodde at vaksiner var potensielt farlige, at fluor i drikkevannet senket IQ-nivået, at Monsanto skapte genmodifisert mat som førte til høyere forekomst av kreft og sykdom, og at en ultrarik, hemmelig gruppe sto bak det hele for å holde befolkningen syk og servil.

Owens har også delt sin historie i New York Times Magazine. Der skriver han blant annet:

– Jeg droppet ut av filmskolen for å redigere video for konspirasjonsteoretikeren fordi jeg trodde på hans verdensbilde. Men så innså jeg hva det gjorde med folk.

Powered by Labrador CMS