Mona Levin opprettholder PFU-klagen mot NRK. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Mona Levin trekker ikke PFU-klage

Mener NRK brukte for lang tid til å beklage.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalist og forfatter Mona Levin har klaget NRK Satiriks' sketsj med ordet «jødesvin» til PFU. Selv om sketsjen nå er trukket, trekker ikke Levin PFU-klagen.

Flere har reagert kraftig på NRK Satiriks' video hvor ordet «jødesvin» blir brukt. Fredag opplyste NRK at de fjerner sketsjen fra sine plattformer, og beklaget ordbruken.

Les hele saken: NRK beklager og trekker tilbake Scrabble-sketsj

Journalist og forfatter Mona Levin klaget NRK inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) for sketsjen. Hun vil ikke trekke klagen.

– Det tok altfor lang tid før NRK innrømmet det. De har blitt tvunget til det av allmennheten, sier hun til NTB.

NRKs klageorgan Kringkastingsrådet har fått nær 400 klager på sketsjen. Klagerne mener sketsjen er antisemittisk og rasistisk, og spesielt er mange er kritiske til bruken av ordet «jødesvin».

– Dette er en sak som har opprørt hele landet, og støtte er kommet fra alle kanter, landsdeler og tilhørigheter. Dette er ikke noe som bare angår oss, men som er kjempeflaut for nasjonen. Det har NRK nå omsider tatt innover seg, sier hun til NTB.

Levin sier hun er glad beklagelsen kom, men mener den kom litt sent, og lurer på om beklagelsen får noen følger.

– De er helt i utakt der oppe i NRK. Dette burde ha vært stoppet av en eller annen redaktør lenge før det ble publisert. Komikere skal bryte grenser og strekke dem, men dette var hets og ikke humor.

Powered by Labrador CMS