Kulturredaktør Geir Ramnefjell. Foto: Lars Eivind bones
Kulturredaktør Geir Ramnefjell. Foto: Lars Eivind bones

Etter tjue år legger Dagbladet ned kommentar=feltene. Nå skal det samarbeides tettere med Facebook

Dagbladet vil om kort tid legge ned alle kommentarfeltene på sin egen nettside. I stedet skal debatten flyttes til sosiale medier.

Publisert Sist oppdatert

Avisen melder torsdag at den har mål om å nå enda flere lesere ved å flytte kommentarfeltet over til sosiale medier i sin helhet. I det ligger også et tettere samarbeid med Facebook, opplyser ansvarlig redaktør John Arne Markussen.

– At vi stenger kommentarfeltene må sees i sammenheng med veksten i sosiale medier. Vi har over lengre tid registrert avtakende interesse for debatt i kommentarfeltene, når vi ser bort fra noen få, men veldig aktive gjengangere, sier han til avisen.

I løpet av omtrent to måneder skal kommentarfeltene på Dagbladet stenges for godt. Avisens politiske redaktør Geir Ramnefjell sier trekket passer brukerne godt.

– Vi flytter nå ressursene. Oppfølging av våre kontoer i sosiale medier er blitt viktigere å prioritere enn kommentarfeltene. Aktiviteten der er etter hvert blitt ganske liten sammenlignet med den vi ser i sosiale medier, sier Ramnefjell.

Powered by Labrador CMS