Morgane Fauconnier er den tredje journalisten som er ansatt i Journalisten i år.
Morgane Fauconnier er den tredje journalisten som er ansatt i Journalisten i år.

Morgane Fauconnier er ny journalist i Journalisten

– Det er givende å være så tett på mediemiljøet.

Publisert

Morgane Fauconnier (31) er ansatt som journalist i Journalisten.

– Jeg er kjempeglad for å få denne jobben. Jeg har trivdes veldig godt i den tiden jeg har vært i vikariat i Journalisten. Jeg liker dynamikken i redaksjonen og jeg er veldig inspirert av kollegaene mine som jeg lærer noe av hver dag, sier Fauconnier.

Hun studerer siste året journalistikk ved Høyskolen Kristiania og har siden juni jobbet i et vikariat i Journalisten.

Fra før har hun en master i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo (UiO), og har i tillegg studert ledelse og administrasjon ved Universitetet i Troms (UiT).

– Jeg har spilt musikk hele livet. Min vei inn i journalistikken kom gjennom musikkjournalistikken, men da jeg kom inn i bransjen forstod jeg at jeg hadde stor interesse for alt som beveget seg i samfunnet, ikke bare musikken, sier hun.

Ansvarlig redaktør Roger Aarli-Grøndalen sier han er veldig glad for at Journalisten har økonomisk handlingsrom til ansette en ny medarbeider nå, og tror Fauconnier vil passe godt inn i redaksjonen.

– Hun har en spennende bakgrunn, og hun har gjort en veldig god jobb den tiden hun har vikariert i redaksjonen. Morgane er engasjert, positiv og med en brennende interesse for faget.

Fauconnier har som mål å vise bredden av journalistikk som finnes i landet.

– Det finnes utrolig mange nisjeaviser, nettaviser og unike journalister og fotografer som man sjelden hører fra. Det er givende å være så tett på mediemiljøet og det byr på uendelige muligheter for spennende saker, sier hun.

Selv er hun født i Frankrike, har foreldre fra Frankrike og Italia, og vokste opp i Tromsø fra hun var ni år. Hun snakker både engelsk, fransk, spansk og italiensk flytende.

Hun er den tredje journalisten redaktør Aarli-Grøndalen har ansatt det siste året med musikalsk bakgrunn. Om det er gjort bevisst og med planer om et Journalisten-band, vil ikke han uttale seg om.

Powered by Labrador CMS