Den egyptiske menneskerettsaktivisten og demokratiforkjemperen Alaa Abdel Fattah sultestreiker i fengselet og står nå ifølge Amnesty International i fare for å død.

Alaa Abdel Fattah

Journalister går til sultestreik i Egypt

Tre egyptiske journalister har innledet sultestreik i solidaritet med den sultestreikende menneskerettsaktivisten og demokratiforkjemperen Alaa Abdel Fattah.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Alaa Abdel Fattah var en av lederne under demokratiopprøret i 2011 og har siden gått inn og ut av fengsel. Nå sultestreiker han mens han soner en dom på fem år for å ha spredt «falske nyheter» om regimet.

Amnesty Internationals generalsekretær Agnès Callamard advarte søndag egyptiske myndigheter og sa at 40-åringen kan komme til å dø i løpet av 72 timer, samtidig som verdens ledere er samlet til klimatoppmøte i Egypt.

Mandag kunngjorde tre egyptiske journalister at de har innledet en sultestreik i solidaritet med Abdel Fattah.

– Vi har sluttet å spise nå fordi Alaa Abdel Fattah står i fare for å dø, sier den ene av de tre, Mona Selim.

Sammen med kollegaene Eman Ouf og Racha Azab krever Selim løslatelse av Abdel Fattah og «alle andre samvittighetsfanger i Egypt».

Ifølge menneskerettsorganisasjoner sitter det nå rundt 60.000 politiske fanger i Egypt, der hærsjefen Abdel-Fattah al-Sisi grep makten i et militærkupp i 2013.



Powered by Labrador CMS