P4-sjef Kalle Lisberg. Foto: Birgit Dannenberg

– Vanvittig av tilsynet

Kalle Lisberg anker Medietilsynets vedtak til departementet.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ble det kjent at Medietilsynet ikke ville ta P4s klage til følge, og holder fast på at den riksdekkende radiokanalen bryter konsesjonsvilkårene sine ved å sende lokale nyheter fra Bergen.

Områdedirektør Gudbrand Guthus har tidligere forklart i Journalisten at P4s konsesjon er en riksdekkende konsesjon, som derfor ikke kan avbrytes med lokale nyheter for enkelte områder.

Bakstreversk

P4s sjef Kalle Lisberg synes det er vanvittig at tilsynet har konkludert på denne måten. Samtidig er han ikke overrasket over at tilsynet fastholder sitt standpunkt.

– Vi vil anke saken til departementet. Man må være svært bakstreversk som politiker om man motsetter seg at P4 utvider sitt allmennkringkastingstilbud på bakgrunn av et vedtak fra 1999. Siden den gang har mediebransjen opplevd en eksplosjon, sier Lisberg.

Foreldet

I opposisjonen på Stortinget er man klare. Tidligere har både Høyres og Fremskrittspartiets mediepolitiske talsmenn Olemic Thommessen og Øyvind Korsberg sagt til Journalisten at konsesjonens tekst er foreldet og at loven bør endres, dersom det er virkemidlet som skal til for at P4 kan sende lokale nyheter.

– Er det slik at reglene må endres, så må vi gjøre det, sier Korsberg.

P4s nyhetssendinger fra Bergen har vært en prøveordning siden september i gjor.

Powered by Labrador CMS