Nils Jacob Langvik er utdannet lyddesigner fra Den norske filmskolen, og har jobbet med både radiodokumentarer, radioteater og dramaproduksjoner for TV.
Nils Jacob Langvik er utdannet lyddesigner fra Den norske filmskolen, og har jobbet med både radiodokumentarer, radioteater og dramaproduksjoner for TV.

Nils Jakob Langvik går fra NRK til Svarttrost

Han lagde lyden av tv-serien Skam, nå skal han lydlegge podkastsatsning.

Publisert Sist oppdatert

– Svarttrost forteller de historiene jeg selv vil høre, sier lyddesigner Nils Jakob Langvik i en pressemelding fra Svarttrost Produksjoner.

Han blir deres tiende faste ansatte siden oppstarten deres i 2018.

– Nils Jakob er en av landets aller beste på lyddesign og klipp, og mestrer alt fra store kunstneriske dramaproduksjoner til virkelighetsnære dokumentarserier, sier Kari Hesthamar i pressemeldingen. Hun er ansvarlig redaktør i Svarttrost Produksjoner.

Svarttrost har spesialisert seg på å lage historiefortellende podkaster, og lanserte tidligere i år sin egen dokumentarkatalog, Svarttrost Dok, hos Spotify og Apple Podcasts.

– Vi gleder oss til at Nils Jakob skal være med og utvikle lyden av Svarttrost! I tillegg til å være svært kompetent på sitt felt, er Nils Jakob også en særdeles hyggelig og bra mann, som alltid bidrar til å få det beste ut av et materiale - og av sine kollegaer, sier Hesthamar.

Langvik er utdannet lyddesigner fra Den norske filmskolen, og har jobbet med både radiodokumentarer, radioteater og dramaproduksjoner for TV. Han han vært med på å lage suksesserier som Skam, Stjernestøv, Lik meg og Nødt eller sannhet.

Nå skal han fordype seg i podkastdokumentarer.

– I Svarttrost skal Nils Jakob primært jobbe opp mot vår egen dokumentarkatalog, Svarttrost Dok. Han skal klippe og lydlegge serier, og også komponere musikk til noen av dem, forteller Hesthamar.

– Jeg håper jeg kan bidra med å tydeliggjøre innholdet med bruk av lydlige elementer. Snu om på noen steiner, se om vi kan finne noe spennende som kanskje gjør historiene enda klarere og sterkere, sier Langvik.

Powered by Labrador CMS